Foto: LETA
Portāls "Delfi" piedāvā šīsdienas Latvijas un pasaules aktuālāko notikumu apskatu.



Foto: DELFI

Naktī glābēji palīdzējuši evakuēties 22 cilvēkiem, kuri atradušies plūdu zonā, desmit cilvēki atteikušies no evakuācijas, bet vienā mājā atrasts sirmgalves līķis. Trešdien pilsētā applūda daudzas mājas un atbildīgie dienesti spridzināja ledus krāvumus.


Foto: AFP/Scanpix

ASV varas iestādes ir publiskojušas informāciju un pirmās pirmdien Bostonas maratonā izmantoto spridzekļu atlieku fotogrāfijas, vēsta raidsabiedrība BBC. Divu sprāgstierīču eksplozijas netālu no maratona distances finiša līnijas laupīja trīs cilvēku dzīvības, bet vairāk nekā 170 ievainoja.

Publiskotajās fotogrāfijās redzamas melnas mugursomas atliekas un metāla daļas, kas varētu būt spiediena katla atliekas, vēsta BBC. Tikmēr raidsabiedrības "Sky News" rīcībā nonākušajās fotogrāfijās redzami sprādzienā saliekti metāla tvertnes gabali, vadi, baterija un neliela mikroshēma.

Tāpat notikuma vietā atrasti lodīšu gultņu fragmenti un naglas, kas, iespējams, "bijuši ievietoti spiediena katlā", žurnālistiem pastāstīja Federālā izmeklēšanas biroja (FIB) aģents Ričards Deslauriers.


Foto: AFP/Scanpix

Eiropas Komisija (EK) publiskojusi Eiropas Savienības (ES) valstīs veikto liellopu gaļas DNS produktu izmeklējumu rezultātus. Tajos konstatēts, ka zirga gaļu saturējuši 10% paraugu no 70 Latvijā pārbaudītājiem un tas ir viens no augstākajiem rādītājiem ES.

EK pārbaudes īstenot uzdeva dalībvalstu pārtikas un veterināro dienestu institūcijām un Latvijā šīs pārbaudes 50 eksemplāros bija uzdots īstenot Pārtikas un veterinārajam dienestam (PVD). Pārbaudes tika uzdots veikt šī gada februārī, kad sabiedrībā rezonansi ieguva zirga gaļas skandāls.

Dienestiem bija jāpārbauda arī zirgu kautķermeņi, un jānoskaidro vai tur neatrodas cilvēkiem kaitīgais pretsāpju medikaments fenilbutazons.
Kopumā 27 ES valstis organizēja pārbaudes 7,259 liellopu gaļas paraugos - 4144 paraugos tika meklēts pēc zirga gaļas piejaukuma, bet 3115 paraugos tika meklēts fenilbutamols.


Foto: F64

Trešdien plkst. 9.20 "Olainfarm" pērn atklātajā nitrofurointīna ražošanas iecirknī Olainē, Rūpniecības ielā 5, notikusi toluola tvaiku izraisīta eksplozija. Tajā ir divi cietušie, kuri nekavējoties tikuši nogādāti tuvākajā slimnīcā, informēja uzņēmums.

Trieciena rezultātā ir izsisti ražotnes logi, pagaidām darbs traucēts divos ražošanas iecirkņos. Pārējā rūpnīca turpina darboties ierastajā režīmā. Eksplozija nav radījusi piesārņojumu videi, tās iemesli tiek izmeklēti. Uzņēmums rūpējas, lai cietušie darbinieki un viņu ģimenes saņemtu visu nepieciešamo atbalstu un palīdzību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!