Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūrā (VSAA) līdz 4.jūnijam saņemti 1256 iesniegumi dalībai valsts fondēto pensiju shēmā jeb 2.pensiju līmenī. Vēl pirms nedēļas iesniegumu skaits bija nepilni 300, no kuriem aptuveni viena trešdaļa bija rīdzinieku iesniegumi.
Nedēļas laikā, sākot Labklājības ministrijas uzaicinājuma vēstuļu un iesnieguma veidlapu izsūtīšanu, pieteikumu skaits jūtami pieauga, stāstīja VSAA Sabiedrisko attiecību daļas vadītāja Edīte Olupe.

No 1256 pieteikumu iesniedzējiem pagaidām tikai 193 ir Rīgas iedzīvotāji, taču tam ir objektīvs iemesls, jo saskaņā ar uzaicinājuma vēstuļu izsūtīšanas grafiku Rīgas iedzīvotāji tās saņem paši pēdējie, kad tās jau ir izsūtītas pārējo Latvijas rajonu brīvprātīgajiem 2.pensiju līmeņa dalībniekiem. Latvijā aktīvākie ir Valkas, Cēsu, Liepājas, Talsu un Bauskas rajonu iedzīvotāji.

Uzaicinājuma vēstuļu, bukletu un iesnieguma veidlapu izsūtīšanu plānots pabeigt nākamnedēļ.

Kā ziņots, no 1.jūlija darbību sāks pensiju sistēmas 2.līmenis, kurā automātiski piedalīsies visi sociāli apdrošinātie iedzīvotāji vecumā līdz 30 gadiem, savukārt visi sociāli apdrošinātie vecuma grupā no 30 līdz 49 gadiem var pensiju sistēmas 2.līmenim pievienoties brīvprātīgi. Tas nozīmē, ka gandrīz 500 000 iedzīvotāju ir izvēles priekšā - piedalīties vai nepiedalīties 2.līmenī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!