Foto: DELFI
No trešdienas stājas spēkā izmaiņas maksā par Rīgas pašvaldības autostāvvietu izmantošanu, kā arī auto atstāšanas vietu zonējumā.

Turpmāk A zonas teritorijā par pirmo maksas autostāvvietas lietošanas stundu būs jāmaksā 2,50 eiro, bet par katru nākamo stundu - 3 eiro. B zonas teritorijā par pirmo autostāvvietas lietošanas stundu būs jāšķiras no 2 eiro, bet par katru nākamo lietošanas stundu - 2,50 eiro.

C zonā par pirmo stundu būs jāmaksā 1,50 eiro, bet katra tālākā stunda maksās 2 eiro. Savukārt D zonā par pirmo stundu būs jāmaksā viens eiro, bet katra tālākā stunda maksās 1,50 eiro. Arī Vecrīgas jeb R zonas teritorijā būs jāmaksā vairāk - par pirmo auto atstāšanas stundu būs jāmaksā 5 eiro, bet katra nākamā stunda izmaksās 8 eiro.

Iedzīvotāju stāvvietu karšu cenas netiks palielinātas. Stāvvietas karte vienam mēnesim A zonā maksās 70 eiro, B zonā tās cena būs 55 eiro, C zonā - 40 eiro, D zonā - 25 eiro, bet dārgākajā - R zonā - kartes maksa būs 85 eiro mēnesī.

Kā skaidro Rīgas domē, pilsētas pašvaldības maksas autostāvvietu mērķis ir optimizēt satiksmes organizāciju (īpaši ielās ar intensīvo sabiedriskā transporta satiksmi), sakārtot vieglo transportlīdzekļu plūsmu un organizēt to novietošanu, lai visi rīdzinieki un Rīgas viesi varētu piebraukt tuvāk interesējošiem objektiem un novietot savas automašīnas speciāli tam paredzētajās vietās. "Rīgas satiksme" patlaban apsaimnieko 5016 maksas autostāvvietas.

Rīgas dome gada sākumā mainīja arī maksu sabiedriskā transporta biļetēm, paaugstinot to līdz 1,15 eiro par vienu biļeti, ja to pērk iepriekšpārdošanā, un līdz diviem eiro, ja to pērk pie transportlīdzekļa vadītāja. Paaugstinātas arī mēnešbiļešu cenas.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!