Foto: LETA
Iespējamo pavasara palu dēļ Daugavpilī var tikt demontēti pagrabos esošie siltummezgli, līdz ar to pilsētā var tikt daļēji pārtraukta siltumapgāde, otrdien paziņojusi pašvaldība.

Sakarā ar pavasara paliem ir iespējama palu ūdeņu līmeņa celšanās, kas veicinās māju pagraba telpu un tajās esošo siltummezglu iekārtu appludināšanu.

SIA "Daugavpils dzīvokļu un komunālās saimniecības uzņēmums" brīdina par iespējamo esošo siltummezglu iekārtu pagaidu demontāžu ar mērķi pasargāt tās no appludināšanas. Rezultātā siltumapgāde var tikt pārtraukta astoņām dzīvojamajām mājām, ziņo "D-fakti.lv".

"Daugavpils dzīvokļu un komunālās saimniecības uzņēmums" nodrošināšot pastāvīgu pagraba telpu stāvokļa monitoringu un savlaicīgi informēs māju iedzīvotājus.

Jau ziņots, ka pagājušajā naktī būtiski cēlies ūdens līmenis Ogres lejtecē, kur applūdušas plašākas teritorijas, arī Lielupē pie Jelgavas ūdens turpina kāpt, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra operatīvā informācija.

Straujākais ūdens kāpums turpinās Daugavā, kur Daugavpilī saistībā ar ledus virzību ūdens līmenis diennaktī cēlies par 170 cm, pārsniedzot 4,5 metru atzīmi. Zemāko palieņu applūšana šeit sākas no sešiem metriem, bet kritiskā plūdu robeža ir 7,5 metri.

Pie Jēkabpils ūdens cēlies par 55 cm diennaktī, līdz plūdu sākumam atlikuši nepilni divi metri. Ūdens strauji kāpj arī citviet Daugavā, kā arī tās pietekās, tostarp Aiviekstē par aptuveni pusmetru diennaktī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!