Par homofobiju kritizētā Kandavas domes deputāte Inga Priede (LZP) varētu pretendēt uz amatu domes vadībā.

Pēc tam, kad amatu pameta iepriekšējais domes priekšsēdētājs Normunds Štoferts (LZS), viņa amatu varētu ieņemt vietnieks, kādreizējas domes priekšsēdētājs Alfreds Ķieģelis (LZS) un no "Vienotības" aizgājusī Priede.

Pašvaldības domes deputāte Leonārija Gudakovska (RA) teica: "Mēs jau iepriekš ar priekšsēdētāju runājām, ka nedrīkst uz domi virzīt jautājumus, kas nav izrunāti. Viņš nerēķinājās ar mums. Esmu Vides aizsardzības un komunālo jautājumu komitejas vadītāja un pēkšņi uzzinu, ka "Kandavas komunālo pakalpojumu" vadītājs ir atlaists, lai gan komitejā jautājums netika apspriests. Nedrīkst atlaist novada lielākās saimniecības vadītāju, kad ir sākti lieli projekti".

Viņa ir pārliecināta, ka jaunu priekšsēdētāju decembra domes sēdē ievēlēt izdosies, un kā iespējamos kandidātus min Ķieģeli, Priedi un Ivaru Lasi (LZS). "Viņi ir spējīgi," piebilda Gudakovska.

Komentējot Priedes iespējamo kandidēšanu uz kādu no amatiem, kādreizējais Vienotības" pārstāvis Guntars Indriksons norādīja, ka Priede varētu būt priekšsēdētāja vietniece. Savukārt priekšsēdētāja amatā, viņaprāt, tiks atbalstīts Ķieģelis.

Arī Indriksons pauda, ka Štoferts bija zaudējis uzticību. "Viņš saka vienu, dara citu. Apsola, bet neizdara, nekonsultējas," savu balsojumu par atlaišanu pamato Indriksons.

Neveiksmīga esot bijusi arī bijušā domes vadītāja sadarbība ar uzņēmējiem. "Rēķini uzņēmējiem netika maksāti. Bez maz vai Štoferts bija noteicējs, kam maksāt, kam nē. Uzņēmēji sūdzējās, ka ir problēmas ar būvniecības jautājumu saskaņošanu," Indriksons pauda, ka, arī pats būdams uzņēmējs, ar Štofertu neveiksmīgi centies risināt jautājumus, kas saistīti ar uzņēmējdarbību.

Izvairīgāks savās prognozēs ir kādreizējais domes priekšsēdētājs Dainis Rozenfelds (RP), kurš gan atbalstīja Štoferta palikšanu amatā, jo viņš uzskata, ka domes priekšsēdētāju gāzuši nodevēji. "Savā 40 gadu darbā, 20 no kuriem bija priekšsēdētāja amatā, neko tādu neesmu pieredzējis, ka paši savējo gāž," pauda Rozenfelds.

Viņš ir pārliecināts, ka deputāti nepieļaus, ka visus vadošos amatus domē ieņems LZS pārstāvji. Viņš ir arī pret Priedi vadībā, jo viņa neesot spējīga uzņemties šādus pienākumus.

Pati Priede pašlaik nekomentē, vai būtu gatava uzņemties kādu no amatiem domes vadībā, jo sarunas par iespējamiem kandidātiem vēl nav notikušas. "Viss ir jāskatās kontekstā ar deputātu atbalstu," pauda Priede.

Arī viņa Štofertam pārmet atklātības trūkumu. ""Kandavas komunālie pakalpojumi" ir viens no lielākajiem uzņēmumiem novadā, bet mums par tā vadītāja atlaišanu paziņo it kā starp citu priekšsēdētāja vietnieks. Uzskatām, ka viņam [valdes loceklim Egilam Barisam] prasītā izglītība ir, jo viņš ir aizstāvējis kvalifikācijas darbu, bet diploma saņemšana ir tikai svinīgs akts," uzskata Priede.

Kā ziņots, pēc nesaskaņām ar deputātiem par lēmumu no amata atbrīvot SIA "Kandavas komunālie pakalpojumi" vadītāju Egilu Barisu no amata atkāpies Kandavas novada domes priekšsēdētājs Normunds Štoferts (LZS), informēja domes priekšsēdētājs.

Viņš skaidroja, ka Bariss no amata atbrīvots saskaņa ar likumu, jo ar valdes locekli bija noslēgts terminēts darba līgums, kura termiņš beidzies. Atkārtoti Bariss amatam nav virzīts, jo viņam nav atbilstošas izglītības.

Iepriekš jau ziņots, ka Priede vietnē "Twitter", runājot par politiķes Ilzes Viņķeles (V) darbību, pauda: "Viena joma jau bija un... tikai homoseksuālu likums prātā, par kuru laukos visi šokā." Diskusija turpinājās, un, atbildot uz tvītu par to, ka homoseksuāli cilvēki "bēg uz ārzemēm, kur homofobija nav norma", Priede rakstīja: "Paldies Dievam! Vācieši savulaik izšāva. Uzlabosies dzimstība."

Priedes izteikumi izpelnījās nosodījumu un kritiku, arī starp "Vienotības" biedriem. Pēc tam viņa savus tvītus izdzēsa. Vēlāk Priede izsūtīja partijas biedriem vēstuli, kurā apgalvoja, ka viņas izteikumi pārprasti. Viņa atvainojās tiem, kas izteikumus pārprata, un arī atsauca sevi no darba partijas valdē. Tobrīd līdzšinējās "Vienotības" valdes pilnvaru termiņš gan bija beidzies, un drīzumā tika ievēlēta jauna partijas valde, uz darbu tajā Priede nekandidēja. Vēlāk Priede pievienojās Latvijas Zaļajai partijai (LZP).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!