Foto: F64
Premjera amata kandidāts Valdis Dombrovskis ("Vienotība") nav noraidījis nevienu ministra amata kandidātu, jo prezidenta sniegtā informācija no tiesībsargājošajām iestādēm nerada tiesiskus šķēršļus ministru profesionālo pienākumu pildīšanai.

Šādu premjera viedokli pauda viņa preses sekretārs Mārtiņš Panke.

Viņš uzsvēra, ka visi kandidāti atbilst Ministru kabineta iekārtas likumā paredzētajām prasībām. Savukārt prezidenta sniegto informāciju Dombrovskis pārrunājis ar koalīcijas partneriem, un partiju vadītāji uzņemas atbildību par saviem kandidātiem.

Jau vēstīts, ka prezidents Andris Bērziņš pēc tikšanās ar Dombrovski pirmdien apliecināja, ka tiesībsargājošo iestāžu atzinumi nav glaimojoši par kādu ministra amata kandidātu. Ne prezidents, ne Dombrovskis neatklāja, par cik kandidātiem šādi neglaimojoši atzinumi saņemti.

Jauno valdību Saeimā plānots apstiprināt otrdien.

Aizsardzības ministrs būs Artis Pabriks ("Vienotība"), ārlietu ministrs – Edgars Rinkēvičs (Zatlera Reformu partija, ZRP), ekonomikas ministrs – Daniels Pavļuts, kurš stāsies ZRP, finanšu ministrs – Andris Vilks ("Vienotība"), iekšlietu – Rihards Kozlovskis (ZRP), izglītības un zinātnes ministrs – Roberts Ķīlis, kurš būs ZRP atbildībā, kultūras ministre – Žaneta Jaunzeme-Grende (Nacionālā apvienība, NA), labklājības ministre – Ilze Viņķele ("Vienotība"), satiksmes ministrs – Aivis Ronis, kurš būs "Vienotības" un ZRP atbildībā, tieslietu ministrs – Gaidis Bērziņš (NA), veselības ministre – Ingrīda Circene ("Vienotība"), vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs – Edmunds Sprūdžs (ZRP) un zemkopības ministre – Laimdota Straujuma, kura būs "Vienotības" atbildībā.

Dombrovska iesniegtajā ministru sarakstā Valsts prezidentam bija divi tieslietu ministra amata kandidāti – Bērziņš un advokāts Jānis Bordāns (abi NA).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!