Foto: DELFI
Par Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas jauno valdes priekšsēdētāju sestdien apstiprināta Rūta Valtere.

Savukārt valdē uz trim gadiem iecelti divi jauni locekļi - reanimatoloģe Eva Strīķe un Rīgas Stradiņa universitātes prodekāns un Austrumu slimnīcas Iekšķīgo slimību klīnikas vadītājs Guntis Bahs.

Iepriekšējā valdes priekšsēdētāja Modra Dzenīša un valdes locekļa Raimonda Briča pilnvaras netika pagarinātas.

Kā pēc dalībnieku sapulces žurnālistiem sacīja Dzenītis, viņu pilnvaras netika pagarinātas, jo šā gada slimnīcas budžets nebija pietiekami sabalansēts, tāpat netika uzrādīti tādi finanšu rādītāji, kādus sagaidīja Veselības ministrija (VM). Viņš gan norādīja, ka līdzšinējā valde mēģināja darīt visu, lai nodrošinātu nepieciešamos pakalpojumus iedzīvotājiem, tomēr acīmredzot VM neuzticas līdzšinējai valdei.

Taujāts par iespējamo KNAB pārbaudi, proti, par slimnīcas finanšu rādītājiem un amatpersonu atbildību, Dzenītis atbildēja, ka viņam nav informācijas, par kādiem jautājumiem šī pārbaude varētu būt ierosināta. Tāpat viņš norādīja, ka slimnīcai nav 17 miljonu latu lieli parādi, jo maksājumu termiņš par dažādām precēm un pakalpojumiem iestājies tikai mazākajai daļai no šīs summas un tāda situācija esot jebkurai Latvijas slimnīcai.

VM valsts sekretārs Rinalds Muciņš pauda viedokli, ka patlaban Stradiņa slimnīcas finanšu stāvoklis ir smags un ir iespējami pārkāpumi, par kuriem informētas arī tiesībsargājošās iestādes. Viņš gan sīkāk nekomentēja, kādi šie pārkāpumi varētu būt, Muciņš arī teica, ka viņam neesot informācijas par to, ka slimnīcas līdzekļi būtu izsaimniekoti.

Stradiņa slimnīcas galvenais klupšanas akmens esot milzīgas ambīcijas, kas nav samērojamas ar piešķirtajiem līdzekļiem, sacīja Muciņš. Patlaban jaunās slimnīcas valdes galvenais uzdevums ir sabalansēt slimnīcas budžetu.

Savukārt atklātais konkurss uz slimnīcas vadītāja un valdes locekļa amatiem netika rīkots, jo "situācija prasījusi neatliekamu rīcību", apgalvoja VM valsts sekretārs, piebilstot, ka šiem amatiem viņš uzrunājis "dažādus cilvēkus". Turklāt iepriekšējā gadā jau tika izsludināts konkurss, kas beidzās bez rezultātiem, atgādināja Muciņš.

Iepriekš VM informēja, ka "ir nepieciešamas būtiskas pārmaiņas un jauns skatījums uz Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas tālāku attīstību, ko var nodrošināt, atjaunojot slimnīcas valdi".

Kā ziņots, trešdien Stradiņa slimnīcā pie 15.korpusa šodien uz protesta akciju pret iespējamo slimnīcas vadības maiņu bija pulcējušies vairāk nekā 100 cilvēki, pārsvarā slimnīcas personāls.

11.aprīlī par Stradiņa slimnīcas trešo valdes locekli tika apstiprināta Rūta Valtere.

Valtere ieguvusi otrā līmeņa profesionālo augstāko izglītību tiesību zinātnēs un ekonomikas maģistra grādu. Iepriekš viņa bijusi Liepājas pārstāvniecības Rīgā vadītāja, no 2007.gada līdz 2008.gadam Valtere strādāja par AS "VRC Zasulauks" finanšu un juridisko direktori. Valtere strādājusi arī par rīkotājdirektori SIA "Namserviss VN", bet no 2005. līdz 2006.gadam bija uzņēmuma valdes locekle.

Pirms tam Valtere strādājusi par Finanšu ministrijas Reģionālās politikas un plānošanas pārvaldes Politikas daļas vadītāju, vēlāk bijusi investīciju projektu vadītāja SIA "Firma L4" un "Baltijas tranzītu banka". No 1998.gada viņa bijusi Ventspils pilsētas domes Ekonomikas nodaļas vadītāja vietniece, no 1999.gada līdz 2002.gadam - nodaļas vadītāja. Tāpat Valtere strādājusi par ekonomisti Rīgas klīniskās ātrās palīdzības slimnīcā.

Savukārt Guntis Bahs ir sertificēts internists un sertificēts kardiologs, 2004.gadā ieguvis doktora grādu medicīnā. No 1995.gada līdz 2009.gadam Bahns strādājis Rīgas 1.slimnīcā kā Terapijas nodaļas vadītājs un Iekšķīgo slimību klīnikas vadītāja vietnieks, kopš 2010.gada viņš ir Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas Iekšķīgo slimību klīnikas vadītājs.

No 2009.gada Bahs ir Rīgas Stradiņa universitātes (RSU) Medicīnas fakultātes prodekāns un domes loceklis. No 2010.gada - RSU senators un Ģimenes medicīnas katedras asociētais profesors un katedras vadītāja pienākumu izpildītājs, no 2011.gada RSU Sarkanā krusta koledžas Valsts pārbaudījumu komisijas priekšsēdētājs un Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas Ētikas komitejas dalībnieks. No 2012.gada Bahs ir veselības ministres Ingrīdas Circenes (V) ārštata padomnieks.

Eva Strīķe ir sertificēta anestezioloģe reanimatoloģe, 2004.gadā ieguvusi doktora grādu medicīnā. No 1997.gada strādājusi Paula Stradiņa klīniskajā universitātes slimnīcā par ārsti, no 2007.gada Sirds ķirurģijas anestezioloģijas un intensīvās terapijas nodaļas vadītāja. No 2007.gada Strīķe ir Rīgas Stradiņa universitātes Medicīnas fakultātes Anestezioloģijas un reanimatoloģijas katedras docente.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!