Premjers Aigars Kalvītis un Krievijas premjerministrs Mihails Fradkovs otrdien Maskavā parakstīja 1997.gadā parafēto Latvijas un Krievijas robežlīgumu.
Valsts kancelejā portālu "Delfi" informēja, ka Kalvītis pēc parakstīšanas pauda gandarījumu par šo vēsturisko brīdi un atzina, ka robežlīguma parakstīšana skaidri noteiks abu valstu robežas un pavērs ceļu aktīvākam Latvijas un Krievijas dialogam gan politiskajā, gan ekonomikas jomā.

Ministru prezidents pauda pārliecību, ka parakstītais līgums nekādā veidā neapdraud Latvijas valsts tiesisko nepārtrauktību.

Turpinot darba vizīti Krievijā, Ministru prezidentam paredzētas tikšanās ar Krievijas Federācijas prezidentu Vladimiru Putinu, Krievijas ekonomiskās attīstības un tirdzniecības ministru Germanu Grefu un Krievijas Valsts domes priekšsēdētāja vietnieku Arturu Čilingarovu un citiem.

Jau vēstīts, ka Saeima pilnvaroja Ministru kabinetu parakstīt 1997.gadā parafēto Latvijas un Krievijas robežlīgumu. Saeimas pieņemtais un Valsts prezidentes Vairas Vīķes-Freibergas izsludinātais likums stājās spēkā 5.martā un jau dienu vēlāk valdība pilnvaroja Kalvīti parakstīt robežlīgumu.

Valdība, dodot premjeram pilnvaras parakstīt līgumu, atsauca līgumam pievienoto deklarāciju, kuras dēļ Krievija iepriekš atteicās līgumu parakstīt, kā arī atsaucās uz Eiropas Drošības un sadarbības organizācijas robežu nemainības principu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!