Foto: Publicitātes attēli
Latvijā ceturtdien notiks UNESCO Pasaules filozofijas dienai veltīti pasākumi - konference par ētiku dzīvības zinātnēs, vizuālais ceļojums kino par vides ētikas jautājumiem un diskusija par vidi mums apkārt, par to, kādu mēs to veidojam un kā paši cilvēki attiecas pret sevi, dzīvojot tajā, informē projekta līdzautore Signe Apine.

No pulksten 12:00 Latvijas Universitātes (LU) Lielajā Aulā norisināsies konference "Ētiskais un neētiskais dzīvības zinātnēs", kurā tiks runāts par tādiem jautājumiem kā medicīnas ētika, cilvēku embriju izmantošana pētījumos, ekofeminisms un citi.

Pēc cilvēku uzvedības un ētikas uzskatu iepazīšanas attieksmē pret savu ķermeni un tā izmantošanu Pasaules filozofijas dienas tematika tiks paplašināta no cilvēka aspekta uz apkārtējo vidi, kurā dzīvojam. Pulksten 15:00 ikvienam interesentam būs iespēja piedalīties vizuālā ceļojumā apkārt pasaulei filmā "Home" (angļu valodā), kas sekos filozofa Venta Sīļa ievadrunai par mūsdienu vides ētikas jautājumiem.

UNESCO Pasaules filozofijas dienas vakara daļā – pulksten 18:00 Rīgas Latviešu biedrības namā Latvijas Zinātņu akadēmijas akadēmiķe, profesore, filozofijas doktore Maija Kūle vadīs diskusiju "(Ne)saprastais ķermenis" par ķermenisko pieredzi filozofiskā, sociālā un mākslas aspektā.

Pēc UNESCO iniciatīvas Pasaules filozofijas diena tiek atzīmēta kopš 2002. gada. Šogad pasākumus tai par godu UNESCO Latvijas Nacionālā komisija (LNK) rīko sadarbībā ar Latvijas Universitātes (LU) Vēstures un filozofijas fakultāti.

Filozofijas dienas pasākumu mērķis visā pasaulē ir iepazīstināt sabiedrību ar filozofijas nozīmi ikviena cilvēka ikdienā un sabiedrības procesos, kā arī padarīt to saprotamu un pieejamu ikvienam.

Filozofijas dienas pasākumi LU Lielajā Aulā un Rīgas Latviešu biedrības namā ir bezmaksas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!