Rīgas pašvaldības policija (RPP) sākusi administratīvā pārkāpuma lietvedību saistībā ar martā notikušo konfliktu starp kādu kontrolieru noķertas bezbiļetnieces aizstāvi un "Rīgas satiksmes" nolīgtās firmas "Koblenz drošība" apsargu, informē RPP.

Likumsargi aicina atsaukties gan "aizstāvi", kurš notikumus arī filmēja, gan konflikta aculieciniekus.

Lietvedība sākta par apsardzes darbinieka rīcību. Konflikts noticis pie ēkas Aleksandra Čaka ielā 123.

Aculieciniekus un video autoru RPP aicina sazināties pa tālruni 67181187 vai personīgi ierasties RPP Centra pārvaldē Hanzas ielā 7.

"Delfi" jau vēstīja, ka minētā video autors centies palīdzēt kādai skolniecei, kurai neesot izdevies nopīkstināt e-talonu. "Bija acīmredzams, ka tā bija skolniece, kurai nestrādāja e-talons, bet RS vēlējas viņu sodīt ar pilnu soda apmēru," viņš stāstīja.

Pēc tam, kad vīrietis centies skolniecei palīdzēt, apsargs, pielietojot arī lamuvārdus krievu valodā, vīrietim draudējis un vairākas reizes pagrūdis. Video arī redzams, kā apsargs vīrietim atņem telefonu.

"Koblenz drošība" pārstāvis Lauris Vašuks gan portālam "Delfi" toreiz uzsvēra, ka video autors apzināti traucējis biļešu kontroliera darbu, bet videomateriāls neataino patiesos notikumus, jo tas izrauts no konteksta un ticis rediģēts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!