Foto: LETA

Rīgas pašvaldības policija iesniegusi priekšlikumus grozījumiem Rīgas pašvaldības 2014.gada budžetā, lūdzot piešķirta papildus 1,1 miljonu eiro Pārdaugavas patruļvienības izveidei, formas tērpu atjaunošanai, videonovērošanas ierīču iegādei un citām vajadzībām.

Policija paredzējusi izveidot Pārdaugavas patruļvienību, izveidojot papildus 38 jaunas amatu vietas. Kopumā patruļvienības izveidei nepieciešami 422 323 eiro amatalgu, piemaksu, uzturdevu, sociālo nodokļu, veselības un dzīvības apdrošināšanas polišu apmaksāšanai, kā arī policistu ekipējuma iegādei - formas tērpu komplektiem, roku dzelžiem, elektrošoka pistolēm, dienesta šaujamieročiem, bruņu vestēm, rācijām u.c.

349 840 eiro pašvaldības policijai būtu nepieciešami, lai atjaunotu esošā personālsastāva formas tērpus. Policija iecerējusi iegādāties 266 vissezonas formas tērpu komplektus, 260 vestes, 800 vasaras bikses, 680 beisbola tipa cepures, 1000 cimdu pārus, 270 termoveļas komplektus, 1525 trikotāžas kreklus, 200 pončo tipa lietus mēteļus, 75 šortus un 1500 t-kreklus.

Par 62 515 eiro patruļvienību policistiem plānots iegādāties 30 jaunas individuālās videoierakstu iekārtas "Axon Flex", kas piestiprināma aiz auss, pie briļļu kājiņas vai formastērpa. Vienas šādas mini kameras cena ir 1378 eiro. Aprīkojums paredz katru policijas darbinieku, kas veic patrulēšanu vai izbrauc uz izsaukumiem, aprīkot ar mobilu videokameru, kas dod iespēju samazināt konflikta risku starp policiju un sabiedrību, samazina laika patēriņu un uzlabo darba efektivitāti, objektīvi atspoguļo reālo situāciju, jo fiksētā videomateriāla ieraksts atspoguļo notikušo tādā kvalitātē, kādā to redz cilvēka acs nepietiekama apgaismojuma apstākļos.

Vēl 73 560 eiro nepieciešami 20 pilsētā izvietoto analogo videonovērošanas kameru nomaiņai ar augstas izšķirtspējas kamerām un to darbības nodrošināšanai nepieciešamo komunikācijas iekārtām, kas tiek izmantotas objektu videomonitoringa procesā. Lietošanā esošās kameras ir ekspluatācijā no 2006. un 2007.gada, un to uzturēšana darba kārtībā rada nelietderīgus tēriņus.

Par 1896 eiro plānots uzstādīt jaunas videonovērošanas sistēmas arī RPP Vidzemes pārvaldes ēkā, Detlava Brantkalna ielā 21, kur pēc renovācijas veikta platību pārplānošana. Tāpat par 4505 eiro ēku plānots aprīkot ar durvīm ar bezkontakta karšu nolasītājiem, ieviešot jaunu piekļuves kontroles sistēmu.

Pašvaldības policijai 60 500 eiro būtu nepieciešami jauna servera iegādei video, audio un foto materiālu uzglabāšanai saskaņā ar Ministru kabineta noteikto kārtību, kādā veicama publiskas vietas novērošana, izmantojot tehniskos līdzekļus, kā arī novērošanā iegūto datu glabāšana un publiskošana piecu gadu termiņā. Optimālais servera apjoms plānots 48 terabaiti, serveri paredzēts uzstādīt Rīgas domes ITC Datu centrā.

Policija plānojusi par 101 704 eiro iegādāties sešas vieglās automašīnas - divas no tām būtu nepieciešamas 2014.gada janvārī izveidotās RPP Specifisko uzdevumu nodaļas vajadzībām, savukārt pārējās aizvietos četras operatīvās vieglā tipa automašīnas, kas 2013.gadā tika izņemtas no aprites un norakstītas.

Savukārt 14 027 eiro tiks lūgti servera un kondicionēšanas iekārtas uzstādīšanai RPP Zemgales pārvaldē. Jauns serveris nepieciešams sakarā ar videonovērošanas sistēmas paplašināšanos un videoieraksta saglabāšanas nodrošināšanu Zemgales pārvaldes telpās saskaņā ar Ministru kabineta noteikto kārtību, kādā veicama publiskas vietas novērošana, izmantojot tehniskos līdzekļus, kā arī novērošanā iegūto datu glabāšana un publiskošana.

Par 3245 eiro policija plāno iegādāties trīs alkometrus "Alco Quant 6020", kas nepieciešami Zemgales, Ziemeļu un Drošības uz ūdens un civilās aizsardzības pārvaldēm.

Rīgas pašvaldības policijas priekšlikumi budžeta grozījumiem ceturtdien, 10.aprīlī, tiks skatīti Rīgas domes Drošības, kārtības un korupcijas novēršanas jautājumu komitejas sēdē, taču vēlāk tos vērtēs pašvaldības Finanšu departamenta speciālisti, Budžeta komisija, bet gala lēmums būs jāpieņem Rīgas domes sēdē.

Kā ziņots, Rīgas dome pērn 17.decembrī apstiprinājusi pašvaldības 2014.gada budžetu, ieplānojot 4,3% jeb 31,5 miljonu eiro deficītu. Rīgas domes kopējie ieņēmumi 2014.gadā plānoti 731,6 miljonu eiro apjomā, bet izdevumi - 763,1 miljons eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!