Foto: PantherMedia/Scanpix

Patērētāju tiesību aizsardzības centrs (PTAC) Eiropas Komisijas Ātrās informācijas apmaiņas sistēmas par bīstamajām precēm (RAPEX) ietvaros saņēmis ziņojumu par Latvijas tirgū pieejamām piepūšamām Ķīnā ražotām burbuļvannām "MSpa", kas rada elektrošoka bīstamības risku tās lietotājiem, liecina PTAC sniegtā informācija.

Eiropas Savienībā šobrīd ir informācija par jau kopumā trim negadījumiem, kur no elektriskās strāvas trieciena cietuši patērētāji.

PTAC aicina patērētājus neizmantot minētās burbuļvannas un nogādāt tās atpakaļ pārdevējam.

Patērētāju sargi brīdina, ka, pēc tehnisko izmeklējumu datiem, vannas sildelementam ir defekts un lietošanas laikā bīstamas zem strāvas esošas detaļas nonāk saskarē ar vannā iepildīto ūdeni.

Eksperti secinājuši, ka izmantotais sildelements nav piemērots šādām vannām un rada apdraudējumu tās lietotājiem, līdz ar to prece neatbilst Zemsprieguma Elektroiekārtu Direktīvas prasībām. Šī direktīva Latvijā pārņemta ar 2000.gada 30.maija Iekārtu elektrodrošības noteikumiem.

Bīstamās burbuļvannas ražotas uzņēmumā „Oriental Recreational Productc (Shanghai) Co. Ltd". 

PTAC atklājis nedrošus piepūšamās burbuļvannas modeļus „B-130" un „B-140" Latvijas tirgū. 

Tāpat uzraudzības rezultātā ir konstatēts, ka minētās preces importētājs ir SIA „Fortress", kura juridiskā adrese ir Uzvaras iela 12A, Ķegums, Ķeguma novads.

Uzņēmums šīs burbuļvannas realizējis SIA „Inženieru birojs PROFECTO", Ikšķilē, Daugavas prospektā 27,  SIA „Linde pārtika", kuras juridiskā adrese ir Kuldīgā, Graudu ielā 10 un fondā „Ziedot".

PTAC aicina patērētājus nekavējoties pārtraukt šādas preces izmantošanu un vērsties pie preces pārdevēja ar prasījuma pieteikumu, tam pievienojot darījuma apliecinoša dokumenta kopiju. 

Saskaņā ar Patērētāju tiesību aizsardzības likumu drošuma prasībām neatbilstoša prece ir uzskatāma par līguma noteikumiem neatbilstošu un par preci, kas neatbilst līguma noteikumiem, patērētājs ir tiesīgs pieteikt prasījumu divu gadu laikā no preces iegādes dienas.

Ja patērētāju rīcībā ir informācija, ka Latvijas tirgū ir pieejami arī citi RAPEX paziņojumā minētie burbuļvannas modeļi - B-090, B-091, B-100, B-110, B-112, B-121, B-130, B-132, B-140, B-141, B-150, B-151, B-152, B-160, B-170, kā arī, ja cilvēkiem ir zināmas citas juridiskās personas, kas izplata RAPEX paziņojumā minētās burbuļvannas, PTAC aicina par to informēt, zvanot pa tālruni 67388648 vai sūtot informāciju uz e-pastu ptac@ptac.gov.lv.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!