Foto: F64

Summārā pedagogu atalgojuma mērķdotācija gandrīz pusē pašvaldību paaugstināsies vairāk nekā par 15%, Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības (LIZDA) valdes sēdē pauda izglītības un zinātnes ministrs Kārlis Šadurskis ("Vienotība").

Atalgojuma mērķdotācija 21% pašvaldību pieaugs par 10-15%, 17% pašvaldību mērķdotācija pieaugs par 5-10%, 9% pašvaldību summārā mērķdotācija pieaugs par 5%, bet 12% pašvaldību mērķdotācija samazināsies.

Šadurskis norādīja, ka pedagogu atalgojuma modelī ir novērstas skolotāju algu nevienlīdzības, kas pastāvējušas līdz šim, un lielākie ieguvēji būs lauku novadi.

Jaunā pedagogu atalgojuma modeļa laika grafiks paredz, ka vispārējās izglītības, profesionālās izglītības un interešu izglītības pedagogiem bāzes atalgojums līdz 680 eiro mēnesī tiks palielināts 1. septembrī. 5-6 gadīgo un jaunāku bērnu pirmsskolas izglītības pedagogiem septembrī bāzes atalgojums palielināsies līdz 620 eiro mēnesi, bet 2017. gada septembrī līdz 680 eiro mēnesī.

Paredzēts, ka profesionālās ievirzes izglītības pedagogiem atalgojums tiks paaugstināts 2017.gada 1. janvārī. Turpretī augstākai izglītībai paredzēts, ka atalgojums no 2017. gada trīs kārtās tiks paaugstināts katru reizi par 10%.

Šadurskis norādīja, ka pedagogu atalgojuma modeli plānots apstiprināt 5. jūlijā, bet visus tā pavadošos dokumentus līdz 20. augustam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!