Foto: DELFI

Uz pērn atjaunotā Brīvības gatves seguma transporta radītās slodzes dēļ ir iesēdušās atsevišķas notekas un būvuzņēmējs garantijas ietvaros veic to regulēšanas darbus, informēja Rīgas domes Satiksmes departamenta pārstāve Una Ahuna-Ozola.

Brīvības gatve ir viena no maģistrālajām pilsētas ielām ar augstu satiksmes intensitāti. Noteku iesēšanās, iespējams, ir notikusi dziļi apakšzemē esošo lietus ūdens pieņēmēju konstrukciju nolietojuma dēļ.

Satiksmes departaments skaidro, ka, lai pilnībā izslēgtu šādu situāciju veidošanos, būtu nepieciešams pilnībā pārbūvēt lietus ūdens pieņēmēju sistēmu, bet, lai šādus darbus veiktu, ir nepieciešams izstrādāt tehnisko projektu un pārbūvēt apakšzemes komunikācijas visā Brīvības ielā.

Pērn Brīvības gatvē tika veikti seguma atjaunošanas darbi, kuru laikā brauktuvei tika ieklāts jauns segums, atjaunotas brauktuves apmales, regulētas komunikāciju aku lūkas un uzklāts jauns ceļa horizontālais apzīmējums, saglabājot līdzšinējo ielas ģeometriju un nemainot inženierkomunikāciju novietojumu - luksofori, elektrības sadales kastes, apgaismes balsti.

Savukārt, ielu pārbūves darbu laikā var tikt mainīta ielas ģeometrija, piemēram, izbūvētas jaunas ietves vai veloceļš, paplašināta vai sašaurināta brauktuve, tāpat tiek pārbūvētas vai izbūvētas inženierkomunikācijas - lietus ūdens kanalizācija, luksofori, apgaismojums un tamlīdzīgi, brauktuvei vai ietvēm tiek ieklāts jauns segums, tiek atjaunotas brauktuves apmales, regulētas komunikāciju aku lūkas un uzklāts jauns ceļa horizontālais apzīmējums.

Satiksmes departaments uzsver, ka seguma nomaiņa ir vairāku desmitu reižu lētāka nekā ielas pārbūve.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!