Foto: F64
Latvijas bagātākie cilvēki ir Lembergu ģimene, Leonīds Esterkins un Lipmanu ģimene, liecina "Baltic Screen" apkopotā informācija.

Bagātnieku saraksta veidotāju, korporatīvo finanšu kompānijas "Laika Stars" un "Baltic Screen" informācija liecina, ka Lembergu ģimenes īpašumu kopējā vērtība sastāda 200 miljonus latu.

Savukārt "Rietumu bankas" padomes priekšsēdētāja Leonīda Esterkina īpašumu vērtība ir 71 miljons latu, bet Lipmanu ģimenes - 65 miljoni latu.

Tālāk pirmajā miljonāru desmitniekā ierindojas "Liepājas metalurga" akcionārs Sergejs Zaharjins ar 62 miljoniem latu, "Aizkraukles bankas" īpašnieks Ernests Bernis - 59 miljoni latu.

Viņiem seko "Aizkraukles bankas" īpašnieks Oļegs Fiļs ar 57 miljoniem latu, nekustamo īpašumu nozares uzņēmējs Justs Karlsons ar 55 miljoniem latu, "Parex bankas" bijušā īpašnieka Viktora Krasovicku ģimene, kuru īpašumi novērtēti ar 50 miljoniem latu un Karginu ģimene ar 50 miljoniem latu.

Desmito vietu bagātāko cilvēku sarakstā ieņem "Trasta komercbankas" akcionārs Igors Buimisters, viņa īpašumi tiek novērtēti ar 47 miljoniem latu.

Pētījuma veicēji secina, ka gada laikā Latvijas bagātāko cilvēku īpašumu kopvērtība samazinājusies par miljardu latu vai trešo daļu, taču vienlaikus bijuši arī uzņēmēji, kuri gada laikā piedzīvojuši iespaidīgu īpašumu vērtības pieaugumu.

Latvijas bagātāko cilvēku saraksta veidošanā izmantota "Lursoft" uzņēmumu datu bāzes informācija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!