Foto: Reuters/Scanpix

Otrdienas pēcpusdienā NATO patruļlidašīnas virs Baltijas jūras neitrālajiem ūdeņiem identificējušas divas Krievijas militārās lidmašīnas, portālu "Delfi" informēja Nacionālie bruņotie spēki.

Divas "Su-27" Krievijas militārās lidmašīnas manītas pie Latvijas teritoriālo ūdeņu ārējās robežas.

Jau vēstīts, ka Latvijas robežu tuvumā otrdienas rītā tika identificēti divi Krievijas bruņoto spēku virsskaņas bumbvedēji "Tu-22M" un divi iznīcinātāji "Su-27".

Tikmēr pēcpusdienā daži iedzīvotāji sociālajos tīklos dalījušies ar savu satraukumu, dzirdot vairākus "ļoti skaļus, sprādzienam līdzīgus trokšņus, ko pavadīja lidmašīnas rūkoņa".  

NBS savā kontā mikroblogošanas vietnē "Twitter" vēsta, ka no rīta pamanītas četras lidmašīnas, bet pēcpusdienā NBS ieraksts vēsta par vēl diviem lidaparātiem. 




Aģentūra BNS dienas vidū vēstīja, ka Lietuvā Šauļu bāzē izvietotie NATO iznīcinātāji otrdien pacēlās gaisā, lai pavadītu virs Baltijas jūras lidojošos Krievijas iznīcinātājus un bumbvedējus, kuri lidoja ar izslēgtiem transponderiem, kas ļautu tos pamanīt citām lidmašīnām savos radaros.

Lietuvas gaisa spēku pārstāvis Donāts Suhotskis norādīja, ka NATO iznīcinātāji apmēram 8.00 pacēlās gaisā, lai identificētu četras lidmašīnas, kuras lidoja no Krievijas pamatteritorijas uz Kaļiņingradas apgabalu.

"Tika identificēti divi bumbvedēji "Tu - 22" un divas kaujas lidmašīnas "Su - 27". Transponderi bija izslēgti, netika uzturēti sakari, lidoja bez [lidojuma] plāna," viņš sacīja.

Pagājušajā nedēļā, ka Krievijā notika liela mēroga militārās mācības, NATO iznīcinātāji astoņas reizes pacēlās gaisā, lai pavadītu Krievijas lidmašīnas.

Pērn Baltijas valstīs dislocētie NATO iznīcinātāji pavadīja Krievijas militāras lidmašīnas apmēram 150 reizes.

Šobrīd NATO gaisa patruļas misiju Baltijas valstīs no bāzes Šauļos veic Itālija un Polija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!