26.janvārī pašnāvību izdarījušā 1984.gadā dzimušā Daugavpils rajona Nīcgales pagasta iedzīvotāja Valērija Ļ. piederīgajiem Daugavpils morgā tika izsniegts tukšs zārks.
Daugavpils pilsētas un rajona policijas pārvaldes Nīcgales policijas iecirkņa darbinieki, atsaucoties uz piederīgo stāstīto, pastāstīja, ka, izņemot zārku, morga darbinieki mirušā piederīgajiem ir ieteikuši zārku vaļā nevērt, jo nelaiķa izskats esot ļoti nepatīkams. Savukārt pēc zārka nesēju teiktā, tā svars esot bijis tāds, it kā tur tik tiešām atrastos mironis.

Neskatoties uz morga darbinieku ieteikumu zārku vaļā nevērt, neilgi pirms apbedīšanas ceremonijas viņa piederīgie tomēr nolēma to atvērt un konstatēja, ka radinieka mirstīgo atlieku zārkā nav.

Daugavpils morga vadītājs Vladimirs Savons skaidroja, ka pārpratums ir radies tādēļ, ka firmas darbinieki atveduši zārku un atstājuši to izvēdināšanai atvērtajā atvadu zālē, nevienu no morga darbiniekiem nebrīdinot par zārka atvešanu. Arī piederīgie, kuri atbraukuši uz morgu pēc tuvinieka mirstīgajām atliekām, zārku esot paņēmuši, par to nebrīdinot morga darbiniekus.

Savons sacīja, ka piederīgie neesot vērsušies pie morga darbiniekiem ar lūgumu izsniegt viņiem līķi, bet vienkārši to paņēmuši. Ar mirušā piederīgajiem pagaidām nav izdevies sazināties. Valērijs Ļ. pašnāvību izdarīja, ar nelikumīgi glabātu medību bisi iešaujot sev galvā. Radiniekiem atstātās pirmsnāves vēstules saturu policijas darbinieki neizpauž.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!