Foto: DELFI
Portāls "Delfi" piedāvā šīsdienas Latvijas un pasaules aktuālāko notikumu apskatu.


Foto: AFP/Scanpix

Eirozonas finanšu ministri naktī uz pirmdienu piekrituši piešķirt Kiprai desmit miljardu eiro (7,03 miljardu latu) lielu starptautisko aizdevumu, lai glābtu Kipras bankas no bankrota un saglabātu Kipru eirozonā.

Tikmēr SVF paziņojis, ka par atbalstu Kiprai vēl lems

Starptautiskā Valūtas fonda (SVF) izpilddirektore Kristīne Lagarda norādījusi, ka lēmumu par iespējamu finanšu atbalstu Kiprai fonda direktoru valde varētu pieņemt tuvāko nedēļu laikā.



Foto: LETA

Rīgas brīvostas pārvaldnieks Leonīds Loginovs paliks savā amatā, pirmdien ārkārtas sēdē balsojumā nolēma Brīvostas valde. Līdz ar to ir izgāzies valsts pārstāvju rosinātais mēģinājums atcelt ilggadējo brīvostas vadītāju. Sākotnēji uz to aicināja vides ministrs Edmunds Sprūdžs (RP), taču pieprasījumu sasaukt ārkārtas sēdi iesniedza brīvostas valdes loceklis Ēriks Škapars (V).



Foto: AFP/Scanpix

Ukrainas galvaspilsētā Kijevā, kuru piemeklējis martam neraksturīgs sniegputenis, veikalos aptrūkusies maize, dramatiski augušas taksometru cenas un valda haoss, taču cilvēki steidz viens otram palīgā, bez maksas dalot ēdienu, pirmdien vēsta Ukrainas portāls "Delfi.ua".


Foto: LETA

Vieni no šī gada festivāla "LMT Summer Sound" galvenajiem māksliniekiem būs grupa "Prāta vētra", kas uz festivāla skatuves kāps pirmajā pasākuma dienā - 12.jūlijā, portālu "Delfi" informē festivāla preses pārstāvis Uldis Akselrods.


Foto: Publicitātes foto

Internetā publicēti jauni attēli ar automobili, kas kļūtu par "SAAB 9-3" pēcteci, ja vien zviedru autoražotājs izvairītos no bankrota. Automobiļa dizainu radījis Džeisons Kastriota, kurš pazīstams arī kā "Ferrari 599 GTB Fiorano" un "Maserati GranTurismo" veidola autors.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!