Foto: F64
Pirmie svētceļnieki uz Aglonu, kur 14.augustā notiks Vissvētākās jaunavas Marijas debesīs uzņemšanas svētki, dosies jau pirmdien.

Kā liecina portālā "katedrale.lv" pieejamā informācija, pirmie uz Aglonu tradicionāli dosies svētceļnieki no Liepājas, kuri Aglonā ieradīsies 13.augustā. 

Kā pastāstīja Latvijas Romas katoļu baznīcas Informācijas centra vadītāja Ingrīda Lisenkova, uz Aglonu svētceļojumā ticīgie dosies no dažādām Latvijas pilsētām. Nākamie uz Aglonu dosies svētceļnieki no Valmieras un Jelgavas, no šīm pilsētām izejot 30.jūlijā.

Svētceļnieki no Rīgas uz Aglonu dosies 1.augustā, savukārt 2.augustā ceļā dosies Bruknas svētceļnieki. Gulbenieši ceļu uz Aglonu sāks mērot 3.augustā.

5.augustā no Kadagas uz Aglonu paredzēts Karavīru svētceļojums. Lai stiprinātu karavīru un zemessargu patriotisko un morālo vērtību izpratni, fizisko sagatavotību, veicinātu civilmilitāro sadarbību, Nacionālie bruņotie spēki jau otro gadu organizē militarizētu pārgājienu no Ādažu garnizona. Paredzēts, ka pasākumā piedalīsies karavīri un civilie (karavīru tuvinieki). Karavīri ceļā dodas formastērpos un ar Latvijas karogu.

Savukārt 6.augustā uz Aglonu startēs Velosvētceļojums no Talsiem.

Ticīgie no Viļakas svētceļojumā dosies 7.augustā, svētceļnieki no Ludzas un Balviem ceļu mērot sāks 8.augustā, savukārt 9.augustā uz Aglonu dosies ticīgie no Siguldas, Barkavas un Vecvārkavas. Krāslavas un Daugavpils ticīgie uz Aglonu dosies 10.augustā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!