Foto: LETA

Latvijā esošo NATO izcilības centru stratēģiskās komunikācijas jautājumos vadīs bijušais Latvijas vēstnieks Francijā Jānis Kārkliņš, otrdien nolēma valdība.

Aizsardzības ministrs Artis Pabriks ( V), skaidrojot nepieciešamību veidot Latvijā pirmo NATO izcilības centru stratēģiskās komunikācijas jautājumos, sacīja, ka pēdējā laikā draudi kibertelpā un informatīvajā telpā pieaug ne pa gadiem, bet pa mēnešiem.

Tieši šo draudu apzināšana būs viens no jaunveidojamā centra uzdevumiem.

Skaidrojot iemeslus, kādēļ par jaunā centra vadītāju izvēlēts Kārkliņš, kurš bija vienīgais kandidāts konkursā uz šo amatu, Pabriks uzsver diplomāta ilggadējo pieredzi, strādājot starptautiskajās organizācijās.

Pēdējos gados Kārkliņš strādā UNESCO, kur nodarbojas tieši ar informācijas un komunikāciju jautājumiem.

Latvija jau pērn pauda pārliecību, ka vēlas Rīgā veidot NATO Izcilības centru stratēģiskās komunikācijas jautājumos, kurš varētu analizēt un īstenot pētījumus par komunikācijas tendencēm.

"Aliansei ir jāuzlabo saziņa ar sabiedrību gan attiecībā uz tās militārām operācijām, gan pieņemtajiem politiskajiem lēmumiem. Šī izcilības centra mērķis būs veikt analīzi un pētījumus par komunikācijas tendencēm, apkopot sabiedroto zināšanas un labāko praksi, lai veicinātu vienotu izpratni un paaugstinātu efektivitāti," jau iepriekš uzsvēris Pabriks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!