Foto: DELFI

Policija spēs nodrošinās to, lai Rīgā pieteikties 16.marta pasākumi svētdien noritētu mierīgi, bez fiziskām sadursmēm, Latvijas televīzijas raidījumā "Rīta Panorāma" piektdien solīja Valsts policijas priekšnieks Ints Ķuzis.

Valsts policijas priekšnieks sacīja, ka verbāli konflikti pasākuma laikā notiks un no tiem izvairīties neizdosies, taču policijas galvenais uzdevums būs nepieļaut fiziskas sadursmes. Ķuzis pārliecināts, ka policija spēs nodrošināt mierīgu 16.martu un tas paies bez fiziskiem konfliktiem.

Šogad risku analīze būtiski atšķiras no iepriekšējiem gadiem un tas galvenokārt saistīts ar Ukrainas krīzi, svētdien paredzēto Krimas referendumu, kura atbalstam pie Krievijas vēstniecības Rīgā arī pieteikts pikets, atzina Ķuzis. Riski ir saistīti ar personām, kuri var mēģināt rīkot kādas provokācijas.

Arī ceturtdienas Administratīvās rajona tiesas lēmums, ļaut biedrībai "Apvienība pret nacismu" izmantot skaņu pastiprinošās iekārtas, paaugstinās provokāciju risku, taču Valsts policijas priekšnieks norāda – svarīgāk ir tas, ka tiesa nav mainījusi biedrībai ierādīto vietu nostāk no Brīvības pieminekļa. Šī biedrība, kuras skaļruņi pērn izraisīja sadursmes pie Brīvības pieminekļa, šogad atradīsies apmēram 50 metru no pasākumu norises.

Ķuzis sacīja, ka katru gadu 16.marts ir policijas spēku pārbaudījums un viņš ir pārliecināts, ka policija spēs nodrošināt tā mierīgu norisi.

Jau vēstīts, ka šogad 16.marta pasākumus sabiedrība un likumsargi gada ar bažām. Tas izraisījis arī saspringumu valdībā, jo premjere Laimdota Straujuma paziņojusi, ka atlaidīs visus ministrus, kuri dosies 16.marta pasākumos. Zināms, ka vienīgais ministrs, kurš plānojis to darīt, ir Vides un reģionālās attīstības ministrs Einārs Cilinskis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!