Foto: DELFI
Polijā – Varšavas tuvumā, piektdienas agrā rītā avarējis autobuss, kurā bija delegācija no Ludzas, Kārsavas, Zilupes un Ciblas novadiem, portālam "Delfi" apstiprināja Ludzas novada pašvaldības pārstāve Svetlana Rimša.

Delegācija bija ceļā uz Vācijas pilsētu Bodenteihu, lai pārslēgtu līgumu ar savu sadraudzības pilsētu.

Autobuss, iespējams, apledojuma dēļ noslīdējis no ceļa un iebraucis grāvī. Patlaban visi cietušie vēl sniedzot liecības Polijas policijā.

Pēc negadījuma hospitalizēti pieci cilvēki, tostarp Kārsavas novada domes priekšsēdētāja Ināra Silicka.

Tāpat cietuši televīzijas šova "Dziedošās ģimenes" dalībnieki – Tihovski: mamma Dace Tihovska un bērni – Laima un Dagnis, kuriem bija paredzēts uzstāties Vācijā.

Lai gan mamma no slimnīcas jau tiek izrakstīta, viņa paredzējusi palikt Polijā, lai būtu kopā ar bērniem, no kuriem smagāk cietis dēls Dagnis. Sīkāk cietušo veselības stāvokli Rimša nekonkretizēja.

Pārējo līdzbraucēju veselības stāvoklis raksturojams kā normāls un apmierinošs, sacīja Rimša.

Pēc viņas teiktā, autobusā bijuši 12 pasažieri un divi šoferi. Paredzams, ka Latvijā sestdien atgriezīsies deviņi no viņiem.

Palīdzību avārijā cietušajiem sniedz arī Latvijas vēstniecība Polijā.

Uzņēmumā "Ludzas tūrisma aģentūra" portālam "Delfi" apstiprināja, ka šīs kompānijas autobuss Polijā saslīdējis un apgāzies. Cietušie pasažieri atrodas slimnīcā, bet pārējie esot "siltumā un paēduši". Patlaban pasažieriem pakaļ nosūtīts cits autobuss.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!