Foto: F64

Radio "SuperFM" valdes priekšsēdētājs Uģis Polis lūdzis Nacionālo elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) priekšsēdētājam Aināram Dimantam sniegt skaidrojumu par Latvijas Radio 5 jeb "Pieci.lv" 7.jūnijā ēterā atskaņotās Alda Drēģera dziesmas "Mauku mājā luktur’s spīd" atbilstību sabiedriskā medija programmai.

Polis vēstulē Dimantam lūdz skaidrot, vai dziesma un radio moderatoru teiktais atbilst Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likumā (EPLL) reglamentētajiem sabiedrisko plašsaziņas līdzekļu darbības pamatnosacījumiem un šo plašsaziņas līdzekļu programmas sabiedriskā pasūtījuma uzdevumiem.

Kā ziņots, jau iepriekš Polis vērsās pie NEPLP priekšsēdētāja Aināra Dimanta ar lūgumu skaidrot necenzētas leksikas lietojumu "Latvijas Radio 5" ("Pieci.lv") raidījumā "Pieliec punktu". Raidījumā jaunieši brīvrunas sacensībās aizrāvās ar rupjību lietošanu. Šis jautājums nonācis arī līdz parlamentam - Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisija uzdevusi NEPLP līdz 26.jūnijam sniegt skaidrojumu par šo raidījumu, savukārt komisijas sēde par šo jautājumu varētu notikt 1.jūlijā.

NEPLP Monitoringa centrs patlaban vērtē VSIA "Latvijas Radio" programmas "Pieci.lv" raidījuma atbilstību Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likumam, informēja Dimants. Ja NEPLP juristi raidījuma ierakstos saskatīs likuma pārkāpuma pazīmes, NEPLP sāks administratīvo lietvedību, kurā tiks pieņemti turpmākie lēmumi.

Tāpat NEPLP iepriekš pauda neizpratni par to, ka nav saņemts uzaicinājums sniegt ziņojumu vai atzinumu par šo jautājumu šodienas Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas sēdē, tā vietā deputāti šajā jautājumā uzņēmušies tiesneša lomu, apejot NEPLP.

"Ņemot vērā, ka darba kārtībā ir iekļauts jautājums par minētā raidījuma atbilstību sabiedriskajam pasūtījumam, NEPLP vērš uzmanību, ka sabiedriskā pasūtījuma izstrāde un izpildes vērtēšana ir NEPLP kā patstāvīgas iestādes kompetences jautājums. No NEPLP rīcībā esošā uzaicinājuma nav saprotama NEPLP loma sēdē izskatāmā jautājuma kontekstā," norādīja Dimants.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!