Foto: F64

Valsts prezidents Raimonds Vējonis savā uzrunā Saeimai kopumā bija labi izvēlējies akcentus un veiksmīgi noteicis savas prioritātes, vērtējot prezidenta uzrunu, norādīja politoloģe un Latvijas Universitātes asociētā profesore Daina Bāra.

Viņa norādīja, ka Vējonis pozitīvi izcēla sabiedrības vienotību, valsts drošību, it īpaši iekšējo drošību, tomēr viņam uzmanība būs jāpievērš arī valsts pārvaldes stiprināšanai un demokrātijas veicināšanai valstī.

Bāra pauda cerību, ka jaunais prezidents arī pie nosauktajām prioritātēm pieturēsies.

Vaicāta, kā politoloģe vērtē Vējoņa ieceri nenodalīt savu darbību kā "iekšpolitisku" vai "ārpolitisku", Bāra norādīja, ka valsts prioritāte ir abas funkcijas, un viņa respektē prezidenta izvēli, tomēr reālajā dzīvē pievērst vienlīdz lielu uzmanību šīm abām lomām būs grūti. "Būs reizes, kad vienai jomai būs jāvelta vairāk uzmanības, būs reizes - kad otrai," norādīja Bāra.

Tomēr Satversmē kopumā prezidenta funkcijas vairāk ir saistītas ar iekšpolitiku, "lai gan esam pieraduši viņu redzēt kā valsts reprezentatīvu personu," piebilda politoloģe.

Kā ziņots, jaunais Valsts prezidents Vējonis, uzņemoties amata pienākumus, trešdien Saeimas ārkārtas sēdē nodeva svinīgo solījumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!