Foto: stock.xchng
Veselības aprūpē uzvaru vajadzētu likt uz ambulatoro aprūpi, šodien notikušajā diskusijā, kuru organizēja Latvijas cilvēku ar īpašām vajadzībām sadarbības organizācija "Sustento", atzina populārāko politisko spēku pārstāvji.

Pašlaik pirmā asociācija, dzirdot vārdus "veselības aprūpe", ir slimnīcas, sacīja "Vienotības" pārstāve Ilze Viņķele. Tā arī ir viena no problēmām nozarē, ka akcenti tradicionāli tika likti uz slimnīcām, nevis ambulatoro aprūpi. Nepieciešams, lai katram iztērētām latam būtu iespējami liela efektivitāte, tātad vairāk uzmanības jāpievērš ambulatorajai aprūpei un slimību profilaksei, pauda politiķe.

Zatlera reformu partijas partijas pārstāvis Dins Šimts norādīja, ka nepieciešams turpināt īstenot principu "veselība visās politikās", svarīga ir arī hronisko pacietu un vecāku cilvēku veselības aprūpes vadīšana.

Arī "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un Brīvībai/LNNK" (VL-TB/LNNK) veselības ministra kandidāts Viktors Jaksons uzsvēra, ka ambulatoro pakalpojumu pieejamība ir prioritārā joma, turklāt tuvākajos gados radikāli jāsamazina pacientu tieši maksājumi. Viņš arī piebilda, ka ļoti daudz līdzekļu tiek tērēts "milzīgajām slimnīcām", tāpat VL-TB/LNNK piedāvā apvienot Veselības ministriju ar Labklājības ministriju, lai taupītu līdzekļus.

Šlesera reformu partijas LPP/LC veselības ministra kandidāts Jānis Zaržeckis pauda atbalstu pašreizēja ministra Jura Bārzdiņa (Liepājas partija/ZZS) īstenotajai politikai. Zaržeckis uzskata, ka nepieciešams veicināt ambulatoro aprūpi, kā arī vairāk būtu jāfinansē ģimenes ārsti.

Arī Bārzdiņš uzsvēra, ka pacientu ārstēšana ambulatori ir lētākā un, veicinot ambulatoros pakalpojumus, var panākt, lai mazāk pacientu nonāktu slimnīca. Arī "Saskaņas centra" pārstāvis Uldis Līkops domā, ka ir jāveicina ambulatoro pakalpojumu pieejamību, taču sacīja, ka kopumā nozarē svarīgi īstenot izstrādātus plānus, jo pašlaik tā nenotiek.

Kā ziņots, visas populārākās partijas arī sola finansējuma pieaugumu veselības aprūpes nozarei.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!