Foto: LETA
Bijušais Saeimas priekšsēdētājs, "tēvzemietis" Jānis Straume šonedēļ Tukumā pieķerts, vadot automašīnu alkohola reibumā, un ceturtdien jau otro diennakti izcieš administratīvo sodu īslaicīgās aizturēšanas izolatorā Jūrmalā, liecina portāla "Pietiek.com" rīcībā esošā informācija.

Avoti iekšlietu struktūrās ceturtdienas pievakarē portālam apstiprinājuši, ka šī informācija atbilst patiesībai. Cik stiprā reibumā Straume bija sēdies pie stūres, nav zināms.

Portāls norāda, ka saskaņa ar tā rīcībā esošo informāciju Straumem piespriests 10 diennakšu administratīvais sods, un šādu sodu mēdz piespriest par sēšanos pie stūres 1 līdz 1,5 promiļu reibumā.

Straume bija parlamenta priekšsēdētājs 7. Saeimas laikā no 1998. gada 3. novembra līdz 2002. gada 5. novembrim. Straumes politiskā karjera beidzās 2006. gadā līdz ar neievēlēšanu 9. Saeimā.

1962. gadā dzimušais Straume ilgus gadus bija viens no "tēvzemiešu" līderiem. Viņš politikā iesaistījās jau Atmodas laikā 1988. gadā, sākot ar kustību Helsinki -86. Vēlāk darbojies Latvijas Nacionālās neatkarības kustībā (LNNK), Pilsoņu Kongresā un apvienībā Tēvzemei un Brīvībai. Straume ticis ievēlēts 5., 6.,7. un 8. Saeimā no Apvienības Tēvzemei un Brīvībai/LNNK.

TB/LNNK valdes pārstāvis Jānis Tomels informēja, ka Straume kopš šā gada 10.marta vairs nav politiskā spēka biedrs.

"Straume iesniegumu par izstāšanos uzrakstīja pēc paša vēlēšanās - spiediena no valdes puses nebija," piebilda Tomels.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!