Foto: DELFI
Premjera Valda Dombrovska (JL) biroja pārstāvji pirmdien no rīta vērsušies pie augstas Rīgas domes (RD) amatpersonas ar prasību naktī uz otrdienu ar policijas palīdzību aizvākt Brīvības ielas "telšu komūnu", liecina portāla "Delfi" rīcībā esošā informācija no avotiem domē.

Premjera biroja vadītāja Olita Augustovska telefonsarunā ar augstu domes amatpersonu aicinājusi naktī nosūtīt uz "telšu komūnu" pašvaldības policiju un ar spēku novākt teltis un tajās mītošos protestētājus nogādāt pašvaldības patversmē. Savukārt iekšlietu ministre Linda Mūrniece (JL) uzdevusi Valsts policijas priekšniekam Valdim Voinam nodrošināt šim pasākumam policijas ekipāžas atbalstu, portālu "Delfi" informēja avoti domē.

Tomēr vēlāk, uz domes pārstāvja jautājumu, kā šāds priekšlikums saskan ar premjera pēc dažām stundām publiski medijos izplatīto aicinājumu Rīgas domei sniegt protestētājiem sociālo palīdzību, Augustovska sniegusi izvairīgas atbildes.

Domes pārstāvis arī atzina, ka pati premjera vēstule domei ir "bezprecedenta gadījums", kad valsts vadītājs, apejot Rīgas domi, vēršas tieši pie izpildvaras. Dombrovska vēstule adresēta Rīgas izpilddirektoram Jurim Radzevičam, Labklājības departamenta vadītājai un Rīgas pašvaldības policijas priekšniekam.

Premjera Valda Dombrovska (JL) biroja pārstāvji pirmdien vērsušies pie RD amatpersonas, aicinot ar spēku aizvākt Brīvības ielas "telšu komūnu", portālam "Delfi" apliecināja RD pārstāvis Uģis Vidauskis. Viņš nenoliedza, ka šī saruna "stipri atšķīrās no tā, kas pausts oficiālajā vēstulē no premjera".

RD kategoriski iestājas pret šādu ideju un "telšu pilsētiņas" problēmu risinās likumīgā ceļā, saka Vidausks, uzsverot, ka spēku pret tur mītošajiem nepiemēros. RD pārstāvis norādīja, ka domes sociālie dienesti jau no pirmās dienas uzmana Brīvības ielas "komūnu" un kontrolē situāciju, regulāri to apmeklējot.

Policijas priekšnieks Valdis Voins portālam "Delfi" atzina, ka ir dzirdējis nepārbaudītu informāciju, ka kāds grib risināt šo "telšu komūnas" problēmu, taču ar viņu par policijas atbalstu šim pasākumam nedz ministre, nedz arī kāds no ministrijas pārstāvjiem nav runājis. Arī Iekšlietu ministrijas preses pārstāve Sintija Virse norāda, ka Mūrniece nav devusi Voinam uzdevumus nodrošināt policijas ekipāžas atbalstu.

Portāls "Delfi" jau vēstīja, ka premjers piektdien pēc vairāk nekā trīs nedēļu ilguša protesta tikās ar "telšu komūnas" pārstāvjiem, bet pirmdien izplatīja publisku aicinājumu Rīgas domei iesaistīties problēmas risināšanā, nodrošinot protestētājiem sociālo palīdzību.

Šobrīd slimnīcā nonākuši jau trīs "telšu pilsētiņas" iemītnieki. Aizvadītajā ceturtdienā uz slimnīcu aizvests "komūnas" dibinātājs Gints Gaiķēns, pāris stundas vēlāk hospitalizēts vēl viens protestētājs Edvīns Kalniņš, bet pirmdien Austrumu slimnīcā nogādāts vēl viens "komūnas" iemītnieks.

Gaiķēns bija pirmais Brīvības ielas "telšu pilsētiņas" iemītnieks. Viņš savu protesta akciju sāka novembra beigās un, kā viņš iepriekš sacīja portālam "Delfi", tad protestēt ir nolēmis "līdz galam". Viņa prasības ir, lai valdība beidzot sāk kaut ko darīt bezdarba mazināšanai, valstī ieviestu mažoritāro vēlēšanu sistēmu un atkāptos Saeima.

Vēlāk viņam pievienojās domubiedri un patlaban Brīvības ielā pretī Ministru kabinetam ir izvietotas vairākas teltis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!