Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (JL) uzdevis vairākām amatpersonām izvērtēt iespēju atslepenot ar "Parex bankas" pārņemšanu saistītos dokumentus, portālu "Delfi" informēja premjera pārstāve Līga Krapāne.

Rezolūcijas nosūtītas finanšu ministram Einaram Repšem, tieslietu ministram Marekam Segliņam, ekonomikas ministram Artim Kamparam, Latvijas Bankas prezidentam Ilmāram Rimšēvicam, Hipotēku bankas valdes priekšsēdētājam Rolandam Paņko, Finanšu un kapitāla tirgus komisijas priekšsēdētājai Irēnai Krūmanei un Privatizācijas aģentūras valdes priekšsēdētājam Artūram Grantam.

Premjers aicina izvērtēt nepieciešamību saglabāt ierobežotas pieejamības statusu vairāk nekā 60 ar bankas pārņemšanas procesu saistītajiem dokumentiem. Amatpersonām savs viedoklis par iespējām noņemt ierobežojumus vai tos saglabāt jāiesniedz līdz 20.novembrim.

Pašlaik tie ar bankas pārņemšanu saistītie dokumenti, kuri nav klasificēti, ir pieejami valdības mājas lapā

Jau ziņots, ka publiskotajā Valsts kontroles ziņojumā nav redzams atzinums par valsts ieguldījuma līgumu "Parex", sarunu virzība starp valdību un "Parex" un no bankas aizplūdušās naudas apjoms pirms kontroli kredītiestādē pārņēma valsts. VK nav tiesīga atklāt visas pārņemšanas detaļas. Valsts kontroliere Inguna Sudraba gan norādīja, ka sabiedrībai jābūt informētai par bankas pārņemšanas lietu, taču daudz dokumenti ir slepeni.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!