Rīgas Brīvostas vadībai ir pienācis laiks mainīties, un jo tas ātrāk notiks, jo labāk, šodien diskusijā Latvijas Radio sacīja Ministru prezidents Einars Repše, norādot, ka brīvostas pārvaldnieka Leonīda Loginova "dienas ir skaitītas".
Repše atzina, ka viņa uzdevums ir Rīgas Brīvostā nodrošināt "patiešām labu pārvaldi", kas nozīmē konkursu ostas pārvaldnieka amatam. Jauns ostas pārvaldnieks esot nepieciešams, jo "esošais ir bijis vismaz neveiksmīgs".

"Rīgas ostā gribu nodibināt caurspīdīgumu un atklātumu tā, lai tur pieņemtie lēmumi var tikt sabiedriski analizēti," skaidroja valdības vadītājs, norādot, ka tad Rīgas osta attīstīties vismaz tikpat strauji kā Tallinas osta - "tad redzēsim kravas kuģus un pasažieru prāmjus kursējam turp un atpakaļ".

Repše, atbildot uz žurnālistu jautājumiem, sacīja, ka nedomā, ka pašreizējais Rīgas Brīvostas pārvaldnieks Loginovs pēdējās darba dienās varētu kaut ko sastrādāt. "Es domāju, ka viņš ļoti labi apzinās, ka jebkura rīcība tiks pakļauta izmeklēšanai, tāpēc kā prātīgs cilvēks neko tādu nedarīs," pauda premjers.

Tajā pat laikā Repše sacīja, ka vadītājs, "kura dienas ir skaitītas, nav tas labākais vienā lielā valsts vai pašvaldības uzņēmumā". Līdz šim Rīgas Brīvostas pārvaldes maiņu nebijis iespējams veikt, jo nebija Saeimā pieņemti grozījumi likumā "Par ostām". Tagad, kad likuma grozījumi ir pieņemti, jāgaida, kad Valsts prezidente tos izsludinās.

"Un tad mēs varēsim rīkoties tālāk," uzsvēra Repše.

"Te nav kāda donkihotiska cīņa par atsevišķiem elementiem, ļauniem cilvēkiem vai ļauniem spēkiem. Te ir cīņa par patiešām godīgu demokrātiskai valstij atbilstošu valsts pārvaldi un valsts uzņēmumu pārvaldi," darbības ap Rīgas ostu rezumēja valdības vadītājs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!