Latvijas jauniešiem būs dokumentālā filma "Jaunieši papardēs" par seksualitāti un reproduktīvās veselības problēmām, ko varēs izmantot skolas veselības stundās.
Šo filmu uzņēmusi sabiedriskā organizācija "Papardes zieds". Tā tiks prezentēta ceturtdien klubā "Slepenais eksperiments".

"Papardes zieda" direktore Ilze Melgalve žurnālistiem pastāstīja, ka filmas izmēģinājuma metiens 40 eksemplāri tiks izsūtīti skolotājiem izvērtēšanai.

Filma neatbild uz jautājumiem, kas ir labs, kas ir slikts, tās uzdevums ir rosināt jauniešus uz pārdomām par seksuālās veselības jautājumiem, pauda Melgalve. "Jaunieši papardēs" ir labs dokumentāls pierādījums tam, kā jaunieši XXI gadsimta sākumā uztver savstarpējās attiecības, pienākumus un atbildību, uzskata filmas autori.

Jaunieši no dažādām Latvijas pilsētām filmā stāsta par savu pieredzi. Filmas varoņi ir dažādi - ir gan meitene, kas palika stāvoklī 16 gadu vecumā, gan kāda cita meitena, kas inficējusies ar HIV, meitene un zēns, kas stāsta par savu pirmo seksuālo piedzīvojumu.

Filma ir pusstundu gara, bet garāko uzfilmēto materiālu organizācija izmantos savām vajadzībām, gatavojot dažādus seminārus un konferences.

Ideja veidot dokumentālo filmu radās, konsultējoties ar jauniešiem, apzinoties viņu vajadzības un intereses, žurnālistiem pavēstīja projekta vadītājs Valdis Vanags. Tie ir patiesi dzīves stāsti, kuros jaunieši dalījās ļoti intīmos pārdzīvojumos, atzina Vanags.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!