Foto: F64

Valsts prezidents Andris Bērziņš aicina ikvienu politisko spēku neizmanto 16.martu savu spalvu spodrināšanai vai provokāciju organizēšanai.

"Uzskatu, ka visām valsts augstākajām amatpersonām, ieskaitot ministrus, šajā pasākumā nav vietas," tā šodien pēc tikšanās ar Ministru prezidenti Laimdotu Straujumu (V) žurnālistiem sacīja Berziņš.

Prezidenta viedoklim piekrita arī Straujuma, sakot, ka jādomā par to, kas notiks pēc 16.marta. "Negribētu, lai Latvija pēc 16.marta taisnotos par lietām, ko mēs nekad neesam atbalstījuši. Skaidrs, ka neatbalstām nevienu totalitāru režīmu, ne arī nacismu vai fašismu," norādīja Straujuma.

Viņa uzsvēra, ka ministri, kuri vēlas pieminēt kritušos 16.martā, var doties uz Doma baznīcu vai Lestenes kapiem. "Brīvības piemineklis šajā dienā ir konfliktu un pretenziju izteikšanas vieta, kur ministriem nav ko meklēt," norādīja ministru prezidente.

Kā ziņots, Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V) joprojām izvairīgi atbild uz jautājumu, vai ministri, kuri piedalīsies leģionāru piemiņas dienas pasākumos pie Brīvības pieminekļa 16.martā, tiks atbrīvoti no amata.

Pašlaik gatavību doties 16.martā pie Brīvības pieminekļa no valdības ministriem ir paudis vien vides ministrs Einārs Cilinskis (VL-TB/LNNK). Telekanālā LNT, vaicāta, vai šādas rīcības gadījumā Cilinskis tiks atlaists, Straujuma uzreiz tieši neatbildēja, bet vēlāk atzina: "Jā, es neizslēdzu tādu iespēju."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!