Romas katoļu baznīcas arhibīskaps, kardināls Jānis Pujats uzskata, ka filma un grāmata "Da Vinči kods" ir Dieva zaimošana, jo šajos darbos Dievam tiek piedēvētas cilvēka vājības un grēki, trešdien žurnālistiem sacīja Pujats. Pats kardināls nav lasījis grāmatu un nav redzējis filmu, un aicina arī citus ticīgos nepievērst uzmanību šiem darbiem.
"Filma padara Jēzu par meitu mednieku," sašutis pauda Pujats. Viņš sacīja, ka baznīca ar šiem darbiem netiks gāzta, bet tie var negatīvi un nepareizi ietekmēt ticībā ne tik stiprus cilvēkus.

"Šī filma nemeklē patiesību, bet gan naudu," sacīja Pujats, aicinot ticīgos meklēt patiesību Bībelē.

"Bērniem ir vajadzīgs dzīvs Dievs, nevis izdomāts Poters," pauda Pujats. Pujats arī sacīja, ka "ja šāda veida literatūra tiktu izdota padomju laikā, tad šo izdevēju sagaidītu Sibīriju".

Katoļu baznīca ir recenzējusi šo grāmatu un plāno izdot bukletus, kuros skaidros savu viedokli par šiem darbiem.

"Da Vinči kods" – grāmata un filma izraisīja plašu kristīgās baznīcas neapmierinātību visā pasaulē. Baznīca uzskata, ka grāmatā minētie fakti ir nepatiesi un sagrozīti.

Šajā rakstā aplūkotais temats šodien plkst. 19.25 tiks apspriests LTV7 informatīvi izklaidējošajā raidījumā "0 pozīcija". Veidojot raidījumu, tiks ņemti vērā "Delfi" lasītāju argumenti, kurus lūdzam paust atsauksmēs pie šī raksta. Par "Delfi" lasītāju iesaisti raidījuma veidošanā plašāk lasiet šeit!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!