Foto: LETA

Bijušais Ieslodzījuma vietu pārvaldes (IeVP) priekšnieks Visvaldis Puķīte Administratīvajā apgabaltiesā pārsūdzējis spriedumu, ar kuru tika noraidīts viņa pieteikums par tieslietu ministra Jāņa Bordāna 27.jūnija rīkojumu atvaļināt viņu no dienesta un nesaņemtās darba samaksas par darba piespiedu kavējuma laika atlīdzināšanu.

Kā liecina informācija Tiesu informatīvajā sistēmā, pagaidām nekādas citas darbības nav reģistrētas.

Administratīvā rajona tiesa spriedumā secināja, ka Puķīte, uzņemoties 2012.gada 12.jūnija nodomu protokolos paredzētās saistības pret uzņēmumiem SIA "OE 1" un SIA "OE 2" par siltumenerģijas uzkarsētā ūdens veidā piegādi, rīkojies neatbilstoši Publisko iepirkumu likuma 5.panta 1.daļas 1.punkta, 8.panta 1.daļas un 9.panta 4.daļas normām.

Tāpat Puķīte nav nodrošinājis IeVP darbības tiesiskumu un paredzējis neatbilstošam mērķim tērēt finanšu resursus. Tiesa atzina, ka tieslietu ministrs nav pieļāvis kļūdas rīcības brīvības izmantošanā, lemjot par sodu, un pamatoti nonācis pie secinājuma par uzticības zaudēšanu pieteicējam kā amatpersonai.

Jau ziņots, ka Bordāns 27.jūnijā nolēma disciplināri sodīt toreizējo IeVP priekšnieku Puķīti, atvaļinot viņu no dienesta. Ministrs ņēma vērā visus disciplinārlietas izmeklēšanas komisijas argumentus un tos argumentus, kurus viņš uzskatīja par vajadzīgiem, proti, faktus par pārkāpumiem, kas bija izdarīti kopš 2010.gada.

Disciplinārlieta pret Puķīti tika ierosināta šā gada maijā, jo bija radušās bažas, ka viņš ilgstoši nav novērsis iestādē pastāvošās problēmas publisko iepirkumu un arī citās jomās.

16.jūlijā valdība IeVP priekšnieka amatā apstiprināja Ilonu Spuri, kura iepriekš vadīja pārvaldes Resocializācijas daļu. 18.jūlijā Spure stājās jaunajā amatā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!