Foto: LETA

Jūnija beigās no Ieslodzījuma vietu pārvaldes (IeVP) priekšnieka amata atbrīvotais ģenerālis Visvaldis Puķīte tiesā apstrīdējis lēmumu par viņa disciplināru sodīšanu - atvaļināšanu no dienesta.

Sūdzība iesniegta Administratīvajā rajona tiesā, kas gan pagaidām vēl nav izlēmusi par pieteikuma pieņemšanu un to, vai pēc Puķītes sūdzības ierosināma administratīvā lieta. Lēmums par lietas ierosināšanu būtu jāpieņem septiņu dienu laikā, portāls "Delfi" uzzināja tiesā.

Jau vēstīts, ka Bordāns lietu pret Puķīti ierosināja un viņu no amata atstādināja maija beigās uz izmeklēšanas laiku. Jūnija beigās Bordāns pieņēma lēmumu par Puķītes atvaļināšanu no dienesta. Puķīte tiek vainots dažādos pārkāpumos, kas iepirkumos varētu būt pieļauti kopš 2010.gada.

Bordāns iepriekš argumentēja, ka sabiedrības ieguvums šajā gadījumā būs tikai tad, ja konkrētais cilvēks, kas ir zaudējis uzticību, tiks atbrīvots no dienesta.

Pats Puķīte pēc disciplinārlietas ierosināšanas sacīja, ka tās pamatā esot nodomu protokols ar kādu uzņēmumu par ieslodzījuma vietu infrastruktūras attīstības plāniem.

Lēmumu par atvaļināšanu no dienesta Puķīte aģentūrai LETA komentēja, sakot, ka neesot izdarījis neko tādu, par ko būtu jākaunas. "Ja būtu kādas problēmas, visi materiāli tiktu nodoti prokuratūrai," pauda

Jūlija vidū valdība IeVP priekšnieka amatā apstiprināja līdzšinējo pārvaldes Resocializācijas dienesta priekšnieci, pulkvedi Ilonu Spuri.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!