Foto: F64

Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) nav pelnījusi atlaišanu, jo strādājusi apmierinoši un godprātīgi, sacīja "Radio Skonto" direktors Ivars Ēlerts.

"Mums nav bijusi vajadzība, ne arī vēlme jaukties politiskos procesos, kā Saeima nolems, tā būs. Bet varu teikt, ka esošā padome, lai gan nav bijusi perfekta, strādāja godprātīgi, apmierinoši un atlaišanu nav pelnījusi," sacīja Ēlerts.

Jau ziņots, ka "Vienotības", Zaļo un zemnieku savienības (ZZS), Latvijas Reģionu apvienības un partijas "No sirds Latvijai" līderi ir parakstījuši iesniegumu Saeimas Prezidijam par NEPLP locekļu atlaišanu.

Viens no argumentiem, ko norāda iesniedzēji, ir apstāklis, ka NEPLP pieņēma lēmumu attiecībā uz "Radio Skonto plus" programmas apstiprināšanu, padarot to par krievu valodā raidošu radiostaciju. Tādējādi NEPLP esot mazinājis Saeimas deputātu uzticību padomes locekļu kompetencei un spējai pieņemt situācijai atbilstošus lēmumus.

Iesniegumu cita starpā parakstījuši šo partiju līderi Solvita Āboltiņa (V), Augusts Brigmanis (ZZS), Dainis Liepiņš (LRA) un Inguna Sudraba (NSL).

Prezidijs lūgts iesniegumu nodot atbildīgajai komisijai Saeimas lēmuma projekta sagatavošanai un virzīšanai parlamenta sēdē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!