Foto: DELFI

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) izsludinātajā konkursā vakantajam Valsts vides dienesta (VVD) ģenerāldirektora amatam izvēlējusies piemērotāko kandidatūru - Ingu Koļegovu, piektdien vēstīja Latvijas Televīzijas ziņas.

Par Koļegovas kandidatūru VVD direktora amatam vēl būs jālemj valdībai. Saskaņā ar medijos pieejamo informāciju Koļegova vēl nesen ieņēma VVD Valmieras reģionālās vides pārvaldes direktores amatu.

Jau ziņots, ka iepriekšējais VVD ģenerāldirektors Vilis Avotiņš no amata aizgāja šīs vasaras sākumā pēc vides ministra Edmunda Sprūdža (RP) pārmetumiem par neprofesionālu darbu. Par to, pēc ministra vērtējuma, liecinot "tādi vides aizsardzības prasību pārkāpumi kā Karvas hidroelektrostacijas"Man-Tess" un to darbības ietekmes uz vidi nepietiekama un novēlota kontrole, neatbilstošs vides inspektoru tehniskais nodrošinājums, haoss piesārņojošo darbību atļauju izsniegšanas procedūrās, kā arī neveiksmīgi organizēti liela apjoma iepirkumi ar negatīvām ilgtermiņa sekām VVD budžetā".

Avotiņš noliedza ministra izteiktos pārmetumus par nekvalitatīvu darbu un norādīja, ka rudenī pats bija plānojis pamest ieņemamo amatu.

VARAM vakantajam VVD direktora amatam izsludināja konkursu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!