Foto: Saeimas administrācija
Tieslietu ministrijas (TM) pirmais darāmais darbs būs Latvijas nacionālo interešu aizstāvība Eiropas Savienībā (ES), tostarp, ministrijai būs jāstāv sardzē, lai nenotiktu ES federalizācija, uzskata trešdien, 5.novembrī, par jauno tieslietu ministru Laimdotas Straujumas (V) veidotajā valdībā apstiprinātais Dzintars Rasnačs (NA).

Jautāts, kas šobrīd ir tieslietu jomas steidzamāk veicamie darbi, Rasnačs portālam "Delfi" atbildēja lakoniski, sakot: "Nozarei šobrīd nav steidzamāko, bet ir prioritārie darbi, jo steigā bieži vien salauž daudz malkas."

"Prioritārie darbi ir tie, kas tagad sekos nākamā pusgada laikā. Tātad Latvijas nacionālo interešu un Latvijas tradicionālo vērtību aizsardzība ES likumdošanas procesā. Mēs ES uztveram kā nacionālo valstu savienību, nevis kā federāciju. Mums būs jāstāv sardzē, lai šī federalizācija nenotiktu," norādīja tieslietu ministrs.

"Otrkārt, ir tiesu darbs, tur ir vesels pasākumu loks. Treškārt būs maksātnespējas darba organizācijas un piederības pārskatīšana. Ir iespējama ļoti kardināla reforma," sacīja ministrs.
Rasnačs arī pauda, ka situācijas vērtēšana maksātnespējas jomā būs pirmais, pie kā viņš ķersies jaunajā amatā.

Rasnačs arī pauda pārliecību, ka valdības deklarācija ir laba, un Latvijas jaunais, labēji konservatīvais Ministru kabinets spēs tajā noteikto īstenot.

Jau vēstīts, ka Saeima trešdien apstiprināja jauno Latvijas Ministru kabinetu.

Ar pilnu jaunās valdības deklarācijas tekstu iespējams iepazīties šeit.

Pēc aģentūras LETA arhīva datiem, Rasnačs dzimis 1963.gadā, ir precējies.

Izglītību viņš ieguvis Latvijas Universitātes (LU) Juridiskajā fakultātē, 1990.gadā iegūstot augstāko izglītību un jurista kvalifikāciju. Savukārt 2000.gadā Rasnačš absolvējis LU Juridiskās fakultātes maģistrantūru Valsts tiesību un politisko zinātņu studiju programmā, iegūstot sociālo zinātņu maģistra grādu.

No 1994. līdz 1995.gadam Rasnačs bijis Centrālās vēlēšanu komisijas loceklis. Māra Grīnblata Ministru kabineta projektā 1995.gada nogalē bija iekļauts kā tieslietu ministra amata kandidāts, tomēr valdība netika apstiprināta. Taču tajā pašā gadā viņš kļuva par tieslietu ministru Andra Šķēles vadītajā valdībā.

Vēl 1997.augustā Saeima Rasnaču apstiprinājusi tieslietu ministra amatā Guntara Krasta valdībā. 1998.gada septembrī "Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (TB/LNNK) viņu bija minējusi kā aizsardzības, iekšlietu, tieslietu ministra amata kandidātu 7.Saeimā.


2004.gadā Rasnačs kandidēja Eiropas Parlamenta vēlēšanās no TB/LNNK saraksta, vēlāk iegūstot Saeimas deputāta mandātu Eiroparlamentā ievēlēto deputātu vietā.

11.Saeimā Rasnačs tika ievēlēts par Saeimas sekretāru.

1997.gadā opozīcijas deputāti bija ierosinājuši izteikt viņam neuzticību, tomēr Saeima toreiz noraidīja opozīcijas priekšlikumu par neuzticības izteikšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!