Foto: LETA

Akciju sabiedrības "Pasažieru vilciens" (PV) vadītāju Arti Birkmani par sadarbību ar pašvaldībām un to uzņēmumiem konsultēs Rīgas domes deputāts Olafs Pulks (V), portālu "Delfi" informēja PV pārstāve Jana Priedniece.

Pulks ir Rīgas domes deputāts, kurš nu jau otro sasaukumu pēc kārtas darbojas domes opozīcijā. Viņš iepriekš bijis arī Rīgas Brīvostas valdes locekļa amatā, taču līdz ar pilnvaru termiņa beigām viņš šo amatu atstāja.

Pulks kā konsultants PV kolektīvam pievienojies brīdī, kad uzņēmums ir sācis vairākus vērienīgus attīstības projektus, kuros nepieciešama cieša sadarbībā ar pašvaldībām un to uzņēmumiem, vēstīja Priedniece. Jaunieceltais valdes priekšsēdētāja konsultants būs atbildīgs par e-talona ieviešanu un projekta tālāka attīstību, kā arī par sistēmu "Park&Ride", kas paredz novietot auto pilsētas nomalē un tālāk uz pilsētas centru doties ar sabiedrisko transportu. Tāpat Pulka uzdevums būs pārstāvēt PV darba grupās, kas saistītas ar jaunu pakalpojumu veidu ieviešanu sadarbībā ar pašvaldībām, pašvaldību, valsts vai privātiem uzņēmumiem un organizācijām.

Uzņēmums vēl neatklāj, cik lielu atalgojumu par konsultanta amatu Pulks saņems, taču to būšot iespējams uzzināt otrdien, portālam "Delfi" teica Priedniece. Pulks par valdes priekšsēdētāja konsultantu izvēlēts, ņemot vērā viņa ilgstošo darba pieredzi pašvaldībā, tai skaitā pilsētas attīstības jautājumu risināšanā, norāda PV.

Pašlaik neesot ziņu, ka uzņēmumā būtu plānots pieņemt vēl kādus jaunus darbiniekus, sacīja Priedniece.

PV darbības stratēģija 2013.-2020.gadam nosaka vairākus sasniedzamos mērķus, tai skaitā jaunu pakalpojumu ieviešanu, regulārā intervāla grafika ieviešanu Rīgā un Pierīgā, integrēšanos Rīgas pilsētas sabiedriskā transporta sistēmā, tūrisma maršrutu izstrāde dzelzceļa līniju tuvumā. Visi šie mērķi saistīti ar dažādu projektu plānošanu un ieviešanu, iesaistot tajā pašvaldību institūcijas.

PV valdē darbojas pieci cilvēki - valdes priekšsēdētājs Birkmanis, kā arī valdes locekļi Aigars Štokenbergs, Silvija Dreimane, Egils Zariņš un Anrijs Brencāns, liecina informācija uzņēmuma mājaslapā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!