Foto: LETA
Reģionu partijas veidotā Vislatvijas reģionālā alianse, kas varētu startēt Saeimas ārkārtas vēlēšanas, neplāno sadarboties ar vairāku bijušo Tautas Partijas un LPP/LC pašvaldību deputātu veidoto Vidzemes partiju, jo "tā ir Tautas partijas atzars", laikrakstam "Diena" atzina Reģionu partijas līderis, Babītes novada priekšsēdis Andrejs Ence.

Ence pastāstījis, ka uzrunāti tiks novadu līderi un citu vietējo partiju pārstāvji no visas Latvijas. Viņš neredz iespēju sadarboties ar bijušā Tautas partijas biedra Venta Armanda Kraukļa veidoto Vidzemes partiju, jo "tā ir Tautas partijas atzars", ar kuru nevarot būt pa ceļam.

Ence laikrakstam uzsvēris, ka reģionālās alianses partneri nebūs neviena no partijām, kuras pašlaik ir pārstāvētas Saeimā. Tajā pašā laikā uzrunāta tiks Ogres mēra Edvīna Bartkeviča vadītā partija Ogres novadam, kurai šajā Saeimā ir sadarbības līgums ar apvienību "Par labu Latviju!", kas nākamajās vēlēšanās vairs nestartēs.

Portāls "Delfi" jau vēstīja - lai startētu iespējamajās Saeimas ārkārtas vēlēšanās rudenī, partija "Reģionu partija" (RP) kopā ar citām reģionālajām partijām, vēlētāju apvienībām un bezpartejiskiem reģionu līderiem varētu veidot Vislatvijas reģionālo aliansi.

Reģionālās alianses izveidošanai esot atsaukušies jau 83 Latvijas pašvaldībās ievēlētie deputāti, un to skaits ar katru dienu pieaug. Ence plāno, ka līdz jūlija vidum, kad tiks organizēta Vislatvijas reģionālā sapulce, atbalstītāju skaits pieaugs vairākas reizes.

"Reģionu partija" jau pērn vasarā aicināja apvienot reģionālos spēkus, lai organizētos kopīgam mērķim - saprotamai un plānveidīgai pagastu, novadu un pilsētu attīstībai, "ņemot vērā primārās cilvēku intereses, nevis neizskaidrojamus globalizācijas plānus", taču šis mēģinājums bija neveiksmīgs.

Savukārt Vidzemes partiju rosinājis dibināt ilggadējais Valkas mērs un bijušais Saeimas deputāts no Tautas partijas Vents Armands Krauklis, kurš kopā ar vairākiem Vidzemes pašvaldību vadītājiem un deputātiem nolēmis pamest Tautas partiju un veidot jaunu spēku.

Partijas veidošanas iniciatīvas grupā galvenokārt ir Vidzemes pašvaldību vadītāji, uzņēmēji un citi sabiedriski aktīvi cilvēki. Jaunajā spēkā iesaistīsies savulaik no partijas "Jaunais Laiks" ievēlētais Rūjienas novada domes priekšsēdētājs Guntis Gladkins, no TP savulaik ievēlētais Madonas novada domes priekšsēdētājs Andrejs Ceļapīters, Aizkraukles novada domes priekšsēdētājs Leons Līdums (ievēlēts no TP), Cēsu pilsētas domes priekšsēdētāja vietnieks Jānis Rozenbergs (TP), Pļaviņu ģimnāzijas direktors Vladimirs Samohins (TP), Alūksnes novada domes priekšsēdētājs Aivars Fomins (TP), Alūksnes novada domes deputāts, zemnieks Laimonis Sīpols (LPP/LC), Smiltenes novada domes jurists Māris Rungulis (TP), Gulbenes novada domes priekšsēdētāja vietnieks Dainis Švika (TP), Vidzemes plānošanas reģiona padomes priekšsēdētājs Nikolajs Stepanovs (TP), Alūksnes novada domes deputāte Elita Laiva (TP). Tāpat partijas dibināšanā iesaistītājās uzņēmēji Normunds Mazurs (TP), Valentīna Moroza un Ivars Zalužinskis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!