Foto: DELFI
Lai veicinātu interneta diskusiju kultūru Latvijā un padarītu konstruktīvākas interneta lietotāju sarunas, portāls "Delfi" turpmāk pie visiem rakstiem kā pamata iespēju piedāvā lietot tikai reģistrētu lasītāju komentārus. Aicinām ikvienu, kam ir ko teikt, iesaistīties diskusijās, reģistrējot savu "DelfiID", vai izmantojot "Facebook", "Twitter" un "Draugiem" pieslēgumu.

"Publiska diskusija dod pienesumu sabiedrībā apritē esošām idejām tikai tad, ja tās ir konstruktīvas, ja sarunas biedri ieklausās cits cita argumentos, ja tiek diskutēts par tēmu, nevis meklēts, kā aizvainot oponentu. Diemžēl, nereti interneta vidē šie standarti piemirstas. "Delfi" uzskata, ka ieviešot reģistrētu komentētāju saturu kā pamata vidi, mēs jūtami palielināsim diskusiju kultūru.

Daudzi mūsu lasītāji, kuri vēlas izteikties par viņiem būtiskiem tematiem, tagad to darīs apzinīgāk, savukārt tiem, kas lasīs šos komentārus, saturs būs daudz noderīgāks un interesantāks.

Vienlaikus, protams, mēs respektējam katra cilvēka tiesības uz vārda brīvību, nebaidoties no tā, ka viņš cietīs, ja, piemēram, ziņojis par likumpārkāpumu, vai likuma ietvaros paudis uzskatus, kas kādam varētu nepatikt. Tāpēc ikvienam, ja ir tāda nepieciešamība, joprojām būs iespēja pie katra raksta pārslēgties uz anonīmo komentāru vidi, un lietot to," stāsta "Delfi" galvenais redaktors Ingus Bērziņš.

"Delfi" aicina visus Latvijas viedokļu līderus, ekspertus, viedokļa rakstu autorus, kā arī jebkuru cilvēku ar labām un konstruktīvām idejām, izmantojot savu reģistrēto virtuālo identitāti, piedalīties diskusijās reģistrēto komentāru vidē. Iespēju robežās arī "Delfi" redakcijas darbinieki iesaistīties diskusijās pie būtiskākajiem rakstiem, ko sagatavojuši.

Izsakām cerību, ka mūsu iniciatīvai pievienosies arī pārējie mediji Latvijā, kuri lasītājiem piedāvā iesaistes iespējas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!