Nodarbinātības valsts dienesta (NVD) filiālē "Rēzeknes centrs" notiek bezdarbnieku atlase tūrisma apkalpojošās sfēras bezmaksas apmācībām Itālijā.
Šāda iespēja bezdarbniekiem tiek piedāvāta NVD filiāles "Rēzeknes centrs" izstrādātā projekta "Bezdarbnieks kā kvalificēts darbaspēks darba tirgū" ietvaros. Projekts iekļauts starptautiskajā programmā "Leonardo da Vinci".

Mācību ražošanas prakse notiks Itālijas pilsētā Potencā (Potenza) sadarbībā ar tūrisma firmu "Sistemo turismo". Mācību laikā tūrisma apkalpojošās sfēras jomā tiks apgūtas viesmīļa un pavāra palīga specialitātes.

Paredzams ka mācīties uz Itāliju brauks piecas sievietes un pieci vīrieši. Ceturtdien no 17 mācīties gribētājiem tika izvēlēti tikai seši, kuri atbilda nepieciešamajām prasībām. Mācībās var doties cilvēki vecumā līdz 30 gadiem, ar angļu valodas zināšanām sarunvalodas līmenī - tieši tas atlases laikā arī bijis lielākais "klupšanas akmens".

Mācību braucienam visi seši vakar izvēlētie bezdarbnieki ir sievietes, tāpēc papildu atlasē tiks izvēlēti vīrieši, kas atrodas uzskaitē NVD filiālē "Rēzeknes centrs".

Brauciens uz Itāliju paredzēts oktobra beigās, tur bezdarbnieki mācīsies trīs mēnešus. Brauciena izdevumi, dzīvošana un ēšana bezdarbniekiem ir apmaksāta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!