Piektdienas pēcpusdienā Rīgā pārtikas lielveikalā "Essa" Pulkveža Brieža ielā iebrukuši griesti un cietuši vismaz trīs cilvēki. Valsts policijas preses sekretārs Krists Leiškalns pastāstīja, ka zem gruvešiem atrodas cilvēki, taču pagaidām konkrētu ziņu nav.
Tas, visticimāk, noticis, jo, pārbūvējot namu, nav ievēroti nepieciešamie būvniecības noteikumi.

Valsts Ugunsdzēsības un glābšanas dienesta darbinieki no veikala pašreiz turpina iznest gruvešus.

Vairāki notikuma brīdī ēkas tuvumā esoši cilvēki būvkonstukcijas sabrukšanu dēļ noturējuši par sprādzienu. Notikuma vietā strādā 12 ugunsdzēsēju mašīnas, kā arī mediķi. Satiksme Pulkveža Brieža ielā ir slēgta.

Cietušos ved uz Rīgas 1.slimnīcu, bet viņu stāvoklis nav smags, informēja Rīgas ātrās medicīniskās palīdzības stacijā.

Virs veikala atrodas dzīvokļi. Taču, spriežot pēc logiem, māja nav apdzīvota un tajā notiek remonts.

Rīgas būvinspekcijas priekšnieks Ilmārs Leikums uzskata, ka Pulkveža Brieža ielas 7.nama griestu un sienas sabrukšanā ir vainojams nama īpašnieks Ilmārs Limbēns.

"Viņa īpašumā nams ir kopš 1994.gadā, un es varu pateikt, ka šajā laikā nams ir nolaists, nekas nav darīts, lai to uzlabotu," klāstīja būvinspekcijas priekšnieks. Viņš arī informēja, ka nepieciešamās būvatļaujas tika izsniegtas tikai nama pirmā stāva pārbūvei, tādējādi jau pašreiz varot apgalvot, ka griestu iebrukšanā ir vainojams nama īpašnieks.

Tālāk inspekcija sadarbībā arī citām institūcijām, tostarp arī tiesībsargājošo iestāžu, izmeklēs notikušo. Rīgas būvinspekcija būšot šīs izmeklēšanas koordinators.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!