Foto: AFP/Scanpix/LETA
Rīgas pilsētas būvvalde publiskajai apspriešanai nodevusi ieceri par 14 kļavu ciršanu Jūrmalas gatvē un trīs liepu ciršanu Cēsu ielā, informēja būvvaldē.

Pamatojoties uz Rīgas domes Apstādījumu saglabāšanas komisijas 27. decembra lēmumu publiskai apspriešanai šodien nodota iecere par 13 kļavu ciršanu. Kļavas ir diametrā no 18 līdz 86 centimetriem.

Kļavas atrodas Jūrmalas gatves sarkanajās līnijās posmā no Slokas ielas līdz Dzirciema ielai. Teritorijas īpašnieks ir Rīgas pilsētas pašvaldība un koku ciršanas ierosinātājs ir Mājokļu un vides departaments. Kokus plānots cirst, lai sakoptu teritoriju.

Iepazīties ar koku ciršanas ieceres materiāliem, kā arī saņemt sīkāku informāciju par plānoto koku ciršanu iespējams Rīgas pilsētas būvvaldes Apstādījumu inspekcijā Rīgā, Amatu ielā 4, 206. kabinetā apmeklētāju pieņemšanas laikā.

Savukārt Cēsu ielā 19, pamatojoties uz Rīgas domes Apstādījumu saglabāšanas komisijas 12. decembra lēmumu, publiskai apspriešanai šodien nodod trīs liepu ciršanu. Koku diametrs ir no 33 līdz 64 centimetriem.

Minētās teritorijas īpašnieks un koku ciršanas ierosinātājs ir SIA "Property Innovators", kas šajā vietā plānots būvēt automašīnu stāvlaukumu. Projektā tiks plānoti jauni koku stādījumi.

Abas publiskās apspriešanas notiek no šodienas līdz 20. februārim. Rakstiskas atsauksmes var iesniegt (vai nosūtīt pa pastu) līdz 20. februārim Rīgas pilsētas būvvaldes Vadītāja biroja Klientu apkalpošanas centrā Rīgā, Amatu ielā 4, 1. stāvā, apmeklētāju pieņemšanas laikā, jebkurā Rīgas domes Apmeklētāju pieņemšanas centra filiālē, jebkurā Rīgas Centrālās bibliotēkas filiālbibliotēkā vai elektroniski aizpildīt un nosūtīt pašvaldības interneta vietnē.

Pēc publiskās apspriešanas rezultātu apkopošanas Rīgas pilsētas būvvalde ziņojumu par publiskās apspriešanas rezultātiem virzīs izskatīšanai Rīgas domes Apstādījumu saglabāšanas komisijas sēdē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!