Foto: LETA

Rīgas dome otrdiena lēma atcelt pērn pieņemto lēmumu par Lucavsalas atsavināšanu.

Jau ziņots, ka Rīgas pašvaldība izlēmusi tomēr nepārdot Lucavsalu.

Kā sacīja Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (SC), viņš ir gatavs atzīt, ka lēmums izsolē pārdot pašvaldībai Lucavsalā piederošos zemesgabalus 103 hektāru platībā nav bijis no tiem labākajiem. Līdz ar to pērn 8. jūlijā pieņemtais Rīgas domes lēmums par īpašuma izsoli tiks atcelts, jau iepriekš apliecināja Ušakovs.

Lucavsalu plānots attīstīt, nodalot trīs zonas - ģimenes dārziņu zonu, zaļo atpūtas zonu, kurā tiek rīkoti dažādi pasākumi, un zonu, kurā ierīkos "park and ride" autostāvvietu. Šādu attīstības konceptu 30.jūlija sēdē pārrunāja Rīgas pašvaldībā izveidota darba grupa Lucavsalas attīstības un izmantošanas mērķu izvērtēšanai. Turpmāko mēnešu laikā darba grupai būs jāvienojas par minēto zonu robežām.

Darba grupā iekļauti pārstāvji no atbildīgajām pašvaldības struktūrām - Rīgas domes Pilsētas attīstības un Īpašuma departamenta, Satiksmes departamenta, Izglītības, kultūras un sporta departamenta, Pārdaugavas izpilddirekcijas, kā arī dabas aizsardzības organizāciju un Lucavsalas biedrību pārstāvji. To vada Ušakovs. 30.jūlijā grupa bija sanākusi uz pirmo sēdi.

Kā vēstīts, neraugoties uz mazdārziņu nomnieku iebildumiem un Rīgas domes opozīcijas deputātu argumentiem, ar Rīgas pašvaldības koalīcijas partiju "Saskaņas centrs" un "Gods kalpot Rīgai" deputātu lēmumu 2014. gada 8. jūlijā tika nolemts izsolē pārdot pašvaldībai Lucavsalā piederošos desmit zemesgabalus 102,9 hektāru platībā. 29. jūlijā Rīgas pilsētas pašvaldības īpašuma privatizācijas komisijas sēdē tika apstiprināta izsoles sākumcena - 26,58 miljoni eiro.

Pērn 10. oktobrī tika plānota Lucavsalas izsole, kas nenotika, jo tai nepieteicās neviens pretendents.

Pret Lucavsalas pārdošanu Rīgā vairākkārtīgi notikuši piketi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!