Foto: DELFI
Rīgas domes deputāti otrdien, 18.martā, pieņēmuši lēmumu atjaunot galvaspilsētas domes dalību Latvijas Pašvaldību savienībā (LPS), liecina pašvaldības sniegtā informācija.

Rīgu LPS domē un kongresā pārstāvēs galvaspilsētas mērs Nils Ušakovs (SC), viņa vietnieks Andris Ameriks (GKR), Sociālo jautājumu komitejas priekšsēdētāja Olga Veidiņa, Drošības, kārtības un korupcijas novēršanas jautājumu komitejas priekšsēdētājs Dainis Turlais (GKR), Izglītības, kultūras un sporta komitejas priekšsēdētāja Eiženija Aldermane (GKR), Satiksmes un transporta lietu komitejas priekšsēdētājs Vadims Baraņņiks (SC) un Rīgas domes deputāts Aleksandrs Kiršteins (NA).

Jāatgādina, ka Rīgas pašvaldības dalība LPS tika apturēta 2012.gadā. Toreiz Ušakovs LPS, kura sarunās ar Finanšu ministriju un valdību nespēja panākt pašvaldību budžetos ieskaitāmās iedzīvotāju ienākuma nodokļa daļas palielināšanu, pārmeta nespēju pienācīgi cīnīties par vietvaru interesēm.

Tagad gan Ušakovs nonācis pie secinājuma, ka LPS pēdējā gada darbs apliecina, ka tā konsekventi iestājas par Latvijas pašvaldību un to iedzīvotāju interesēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!