Foto: DELFI

Rīgas dome šogad prēmijās iztērēs 834 045 eiro jeb četras reizes mazāk nekā pērn, informēja Rīgas domes Finanšu departamenta direktores biroja vadītājs Andris Konošonoks.

Viņš pastāstīja, ka šī gada sākumā prēmijām bija plānoti 574 045 eiro, tomēr rudenī iestādes pārstrukturizē citus izdevumus uz atlīdzības sadaļu, izvērtējot ekonomiju, kas galvenokārt veidojas saistībā ar neaizpildītajām vakancēm un darbinieku slimošanu.

Šonedēļ Rīgas dome atbalstīja budžeta grozījumus, kas paredzēja darbinieku prēmijām novirzīt papildu 260 000 eiro, tātad kopumā tam šogad atvēlot 834 045 eiro.

Konošonoks informēja, ka pērn prēmijām un naudas balvām tika izlietoti 3 651 888 eiro jeb 1,7% no kopējā finansējuma, kas paredzēts atalgojumam. Savukārt gadu iepriekš prēmijās un naudas balvās tika izlietoti 2 058 155 eiro jeb 1,15% no kopējā finansējuma, kas paredzēts atalgojumam.

Turklāt nav zināms, cik lielas prēmijas un kam tiks izsniegtas, jo to atbilstoši Piemaksu, prēmiju un naudas balvu piešķiršanas kārtībai, kas noteikta Rīgas pilsētas pašvaldības darbinieku darba samaksas nolikumā, lemj struktūrvienību vadītāji.

Jau ziņots, ka Rīgas dome šonedēļ lēma par šī gada pašvaldības budžeta grozījumiem, kas paredz, ka Īpašuma departamentam izdevumi piemaksām par personisko darba ieguldījumu un darba kvalitāti, kā arī prēmijām palielināti par 65 000 eiro.

Rīgas domes Satiksmes departamentam izdevumi prēmiju un naudas balvu izmaksai palielināti par 44 302 eiro un darba devēja valsts sociālās apdrošināšanas obligātajām iemaksām - par 16 630 eiro.

Savukārt Rīgas domes Labklājības departamenta pārziņā esošajās programmās izdevumi prēmijām un darba devēja valsts sociālās apdrošināšanas obligātajām iemaksām palielināti par 136 774 eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!