Foto: LETA

Rīgas Kristīgajā vidusskolā nepietiekamā skolēnu skaita dēļ šogad nebūs 10.klases. Līdzīga situācija izveidojusies vēl piecās Rīgas skolās, otrdien vēsta TV3 raidījums "Bez Tabu".

Par šo lēmumu neizpratnē ir Rīgas Kristīgās vidusskolas skolēni, vecāki un skolotāji. Devīto klasi šogad pabeiguši 22 jaunieši, no kuriem 11 vēlējušies mācības turpināt vidusskolā. Ziņu par to, ka viņu skolā šādas iespējas nebūs, daži no jauniešiem saņēmuši, piemēram, būdami XI Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku koncerta mēģinājumā.

"Tas ir katastrofāli," par šo lēmumu radījumam izteikusies kādas audzēknes vecmāmiņa, bet paši jaunieši ir neizpratnē par ieteikumu viņiem tagad meklēt citu vidusskolu. Pēc viņu domām, visās "normālās" skolās uzņemšana 10.klasē jau ir beigusies, jo klases jau ir nokomplektētas. Tagad viņiem nākšoties meklēt vismaz kaut kādu skolu, lai mācības turpinātu.  

Kā raidījumam atzinis Rīgas domes Izglītības pārvaldes priekšnieks Ivars Balmanovskis, skolēnu skaits ir nepietiekams, lai Rīgas Kristīgajā vidusskolā atvērtu 10.klasi. Viņš atzina: ir jāsaprot, ka arī nākamajā mācību gadā būs spēkā modelis "nauda seko skolēnam", un, atverot klasi ar tik mazu skolēnu skaitu, tiks "apdalīti" jaunākie skolēni. Lai klasi atvērtu, minimālais skaits ir 22 skolēni.  

IKVD vadītāja Inita Juhņēviča raidījumam atzina, ka arī iepriekš ir bijuši gadījumi, ka netiek atvērtas klases un par to tiek paziņots tikai augusta beigās. Šāds termiņš, pēc viņas domām, ir nesamērīgs. Jūlija vidus ir pietiekami samērīgs laiks, pauda Juhņēviča. 

Rīgas Kristīgā vidusskola dibināta 1991.gadā. Skolas ēkas pamatakmens likts 1904.gada 24. septembrī. Pēc arhitekta R.Šmelinga projekta celtā neogotikas stila ēka ir vietējās nozīmes arhitektūras piemineklis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!