Foto: LETA
Rīgas iedzīvotāji un pilsētas viesi sestdien un svētdien sabiedrisko transportu, izņemot minibusus, nakts satiksmes maršrutus un retro tramvaju, varēs izmantot bez maksas, portālu "Delfi" informē "Rīgas satiksmē".

Tāpat maksas autostāvvietas, kuras apkalpo "Rīgas satiksme", Rīgas svētku laikā varēs izmantot bez maksas, izņemot pazemes autostāvvietu Krišjāņa Valdemāra ielā 5a pie Kongresu nama – tur par auto novietošanu būs jāmaksā atbilstoši spēkā esošajiem tarifiem.

Saistībā ar pasākumiem, kas norisināsies Lucavsalā, sestdien un svētdien 40. maršruta autobusi apstāsies un uzņems vai izlaidīs pasažierus pieturvietā "Lucavsala" virzienā uz Ziepniekkalnu.

11. maršruta tramvaji sestdien un svētdien kursēs pēc pagaidu kustības saraksta, lai nodrošinātu Rīgas iedzīvotāju un viesu nokļūšanu Mežaparkā un Rīgas Zooloģiskajā dārzā.

Tāpat svētdien pirms un pēc rokgrupas BI-2 koncerta 11. tramvaja maršrutā tiks nodrošināti papildu reisi atbilstoši pasažieru plūsmai.

Naktīs uz svētdienu un uz pirmdienu transporta kustība atsevišķos sabiedriskā transporta maršrutos tiks nodrošināta līdz pulksten 1:00 no pilsētas centra, apkalpojot pēc iespējas lielāko daļu pilsētas mikrorajonu un nodrošinot pasažieru nokļūšanu no organizētajiem svētku pasākumiem.

Papildu reisi tiks nodrošināti: 3., 11., apvienotajā 12., 23. un 26. (pa Akmens tiltu), 18., 24., 25., 37., 40., 50., 51. un 53. autobusa maršrutā, 9., 14., 15., 17., 18., 22. un 27. trolejbusa maršrutā, 4., 5., 6., 7., 10. un 11. tramvaja maršrutā.

Minibusi sestdien un svētdien kursēs pēc sestdienu, svētdienu un brīvdienu grafika. Nakts satiksme tiks organizēta naktī no piektdienas uz sestdienu un no sestdienas uz svētdienu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!