Foto: Publicitātes foto
Pēc ilgu gadu dzīves Rīgas Zooloģiskajā dārzā atklājies, ka nīlzirgs Funtiks patiesībā ir daiļā dzimuma pārstāve – meitene Funte, portālu "Delfi" informēja zoodārza pārstāve Laura Līdaka.

"Aizdomas, ka Funtiks nemaz nav Funtiks, radās jau sen, taču nīlzirgu dzimumu ārēji noteikt ir teju vai neiespējami, bet cerēt, ka divas ar pusi līdz trīs tonnas smagais dzīvnieks labprātīgi piekritīs rūpīgai medicīniskai apskatei un asins paraugu ņemšanai, ir vairāk kā naivi..." stāsta Līdaka. Lai 22 gadus vecā zvēra dzimumu tomēr noskaidrotu, palīgā nāca Vācijas kukaiņu speciālisti "un nu ir patiešām skaidrs, ka 22 gadu vecumā jārīko vārda došanas svinības un Funtikam oficiāli jākļūst par Funti."

Tiesa, zoodārza pārstāvji norāda, ka šis atklājums nemazina zoodārza nīlzirgu pievilcīgumu apmeklētājiem. Līdaka arī piebilst, ja Funtiks tomēr būtu zēns un starp viņu un zoodārza nīlzirgu meiteni Augusti rastos romantiskas jūtas, tad nīlzirgu mazuļiem atrast jaunas mājas būtu gandrīz vai neiespējami.

Pirmo nīlzirgu Augustu uz Rīgas Zooloģisko dārzu atveda 1946. gadā, kad ziloņu mājai tika piebūvēta nīlzirgu baseina telpa. Vēlāk zoodārza mitinājās arī citi nīlzirgi, taču šobrīd tajā ir vien divi šīs dzīvnieku sugas pārstāvji. Augustīne ir viena no agrāk zoodārzā mitušā nīlzirga meitām, bet gadu vecais Funtiks Rīgā ieradās 1990. gada maijā.

Tieši apstāklis, ka pārim, ilgus gadus kopā dzīvojot, tomēr neradās pēcnācēji, vairoja aizdomas par Funtika patieso dzimumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!