Foto: F64

Šā gada 12. maijā notiks partijas "Vienotība" Ētikas komitejas sanāksme, kurā paredzēts ievēlēt Ētikas komisijas priekšsēdētāju, pavēstīja politiskajā spēkā.

Iepriekšējā komisijas priekšsēdētāja Alma Eihentāle atkāpās no šī amata 2016. gada 21. aprīlī. Savukārt komisijas sēde, kurā bija paredzēta komisijas priekšsēdētāja ievēlēšana 29. aprīlī nenotika komisijas priekšsēdētāja vietnieka Ulda Martinsona slimības dēļ.

Saskaņā ar partijas "Vienotība" statūtiem, Etikas komisija ir neatkarīga institūcija, kuru ievēl sapulce vai kongress uz diviem gadiem. Līdzšinējā Ētikas komisija ievēlēta 2015. gada decembrī un saskaņā ar statūtiem tā darbojas līdz 2017. gada 5. decembrim.

Partija "Vienotība" informē, ka 6. maijā Rīgas domes deputāts Valdis Gavars atstāja Ētikas komisijas locekļa amatu, iesniedzot rakstveida iesniegumu, bet 2016. gada 9. maijā 12. Saeimas deputāta palīgs Didzis Šēnbergs apliecināja, ka piekrīt ieņemt Ētikas komisijas locekļa amatu un piekrīt izvirzīšanai par komisijas priekšsēdētāju.

Tāpat 2016. gada 21. aprīlī komisijas elektroniskajā balsojumā Apes pilsētas domes priekšsēdētāja Astrīda Harju izvirzīja Didža Šēnberga kandidatūru. Līdz ar Gavara izstāšanos šobrīd ir viens Ētikas komisijas priekšsēdētāja kandidāts.

Ētikas komisijas priekšsēdētāja vietnieki ir Gatis Puriņš un Uldis Martinsons, kuri iepriekš atteikušies kandidēt uz priekšsēdētāja amatu, komisijas sekretāre ir Viktorija Anna Graudiņa. Šēnbergs pildīja Ētikas komisijas priekšsēdētāja amatu no 2010. gada līdz 2015. gadam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!